ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Το πριν και το μετά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου - Συγκλονιστκές εικόνες

Σεισμός στην Κρήτη: Το πριν και το μετά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου - Συγκλονιστκές εικόνες

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξηροκαμπο Σητείας κατέρρευσε, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη.

Μετά από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Κρήτης, στον Ξηροκαμπο Σητείας, κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, άλλες ζημιές.

«Ηταν η εντονότερη δόνηση που έχουμε νιώσει ποτέ»

Κάτοικοι στο Γούδουρα, τις Σητείες, και τον Μακρύ Γυαλό, αναφέρουν πως ήταν η πιο έντομη σεισμική δόνηση που έχουν νιώσει ποτέ. Υπάρχουν φθορές στην οικοσκευή των σπιτιών, αλλά δεν εντοπίζονται ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Στο Σταυροχώρι όπου απαντώνται τα περισσότερα παλαιά πετρόκτιστα κτίρια, δεν καταγράφονται μέχρι τώρα σημαντικές ζημιές. Μιλώντας στην neakriti.gr, ο αντιδήμαρχος, Αϊλαμάκης Γιώργος, ανέφερε ότι έπεσαν πραγματα από ράφια και βιοβλιθήκες, αλλα ίσαμε τούτη την στιγμή δεν εχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές.

Διερευνούμε την πιθανότητα να έχει σύνδεση με το σεισμό του Αρκαλοχωριού, αλλά μάλλον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανεμοστρόβιλος στην Πάρνηθα - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Παράξενα ραδιοκύματα φθάνουν στη Γη από άγνωστη πηγή στο κέντρο του γαλαξία μας

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας - Σε ισχύ το σχέδιο «Δάρδανος»