ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Πάνω από 250 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Εύβοια: Πάνω από 250 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ανησυχία για την διασπορά του κορονοϊού στη σχολική κοινότητα.
evima.gr

Εύβοια: Στη δίνη του κορονοϊού βρίσκεται η Εύβοια, με δεκάδες κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού , από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 242 μαθητές και 26 εκπαιδευτικούς σε σύνολο 15200 μαθητών και 1700 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.719, αποτελώντας το 24% (0% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων (Iso Week 47).

Μιλώντας στο evima.gr o Γρηγόρης Δάσκος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, ανέφερε πως το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 1,5%, συγκεκριμένα δήλωσε, πως, “παρατηρήθηκε αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων τις δυο προηγούμενες εβδομάδες. Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει σταθεροποιηθεί με τάση μείωσης. Ελπίδα και ευχή όλων μας είναι να λιγοστεύουν καθημερινά τα κρούσματα στα σχολεία μας. Οι εκπαιδευτικοί , οι μαθητές και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων τηρούν τα μέτρα πρόληψης που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ ώστε να προλαμβάνουμε την μετάδοση του ιού”.

Σε ότι αφορά τη σύμπτυξη των δυο τμημάτων της Γ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Λ. Αιδηψού :

Τα δυο τμήματα της Γ τάξης έχουν συνολικά 25 μαθητές. Δεν υπερβαίνουν δηλαδή το όριο μαθητών που ορίζει η σχετική νομοθεσία που μπορεί να έχει ένα τμήμα. Εκπαιδευτικός του σχολείου εδώ και λίγες μέρες απουσιάζει με αναρρωτική άδεια. Συνεπώς προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές των δυο τμημάτων, (συνολικά 25) θα κάνουν μάθημα ως ένα τμήμα. Σημειώνω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 τμήματα σε δημοτικά σχολεία της Εύβοιας με αριθμό 25 μαθητών. Η κατάληψη και η παρεμπόδιση μαθητών και εκπαιδευτικών να προσέλθουν στο σχολείο είναι μια πράξη που δεν ωφελεί τους μαθητές που στερούνται την μαθησιακή διαδικασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα