ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία της χώρας - Γεμίζουν καθημερινά με ράντζα οι διάδρομοι

Κορονοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία της χώρας - Γεμίζουν καθημερινά με ράντζα οι διάδρομοι
Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία λόγω της αύξησης του αριθμού διασωληνωμένων και νοσηλειών
ap

Κορονοϊός: Στα όριά τους οδηγεί τα νοσοκομεία το τέταρτο πανδημικό κύμα που επελαύνει ολόκληρη τη χώρα.

Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας λόγω της «επέλασης» του τέταρτου κύματος κορoνοϊού αποτυπώνεται στον μεγάλο αριθμό των επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων που διακομίζονται καθημερινά.

Οι επιστήμονες βρίσκονται επί ποδός λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων, νοσηλειών και διασωληνώσεων, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η κλιμάκωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας εν όψει και των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, η επιδημιολογική εικόνα είναι για ακόμη μια ημέρα δραματική. Στο Νοσοκομείο της Λαμίας πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για έναν 76χρονο, έναν 84χρονο, μία 95χρονη και μία 70χρονη. Όπως αναφέρει το tvstar, όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 κλίνες της ΜΕΘ κορονοϊού είναι κατειλημμένες, ενώ στην κλινική covid 19 νοσηλεύονται 61 άτομα, από τους οποίους οι 13 είναι εμβολιασμένοι.

Γέμισαν με ράντζα οι διάδρομοι στο Νοσοκομείο της Πάτρας

Ασφυκτική πίεση δέχεται και το νοσηλευτικό προσωπικό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων που διακομίστηκαν ιδιαίτερα τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες στο Ρίο, το βράδυ του Σαββάτου.

Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από τους θαλάμους, γέμισε με κρεβάτια και ο διάδρομος των ΤΕΠ ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εξεταστούν και να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά (στα οποία περιλαμβάνονταν και τα non covid).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνον χθες στο ΠΠΝΠ διακομίστηκαν:

  • 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα
  • 28 ύποπτα
  • 4 επιβεβαιωμένα στην παδιατρική
  • 28 ύποπτα επίσης στην ίδια Κλινική

Σύμφωνα με το tempo24, από αυτά υπήρξαν, 8 εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 4 εισαγωγές επιβεβαιωμένων στην Παιδιατρική, 3 εισαγωγές ύποπτων ενηλίκων και 2 εισαγωγές ύποπτων στην Παιδιατρική.

Από τους αριθμούς και μόνο προκύπτει το μέγεθος της πίεσης που δέχθηκε χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και η διασπορά της νόσου στην Κοινότητα.

Στο Ιπποκράτειο με κορονοϊό 9 έγκυες – Οι τρεις διασωληνωμένες

Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν εννέα έγκυες με κορωνοϊό, εκ των οποίων τρεις είναι διασωληνωμένες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι υπόλοιπες έξι γυναίκες βρίσκονται σε απλές κλίνες, ενώ την ίδια ώρα τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κατά την τελευταία εφημερία, έγιναν 55 εισαγωγές ασθενών, με 150 προσελεύσεις στα επείγοντα περιστατικά για Covid, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σούλη εκπρόσωπο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ, δημιουργείται πρόβλημα έλλειψης απλών κλινών Covid, οι οποίες είναι 180 στο σύνολό τους και είναι όλες κατειλημμένες.

Κατειλημμένες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ Covid στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με έξι διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα γυναικοκτονία στη Λακωνία: Άνδρας έπνιξε τη σύζυγό του

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή εντολή σε Ανδρουλάκη – Το μυστήριο του β' γύρου

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ