ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Τραγωδία στην Πιερία - Νεκρή 55χρονη που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Κακοκαιρία: Τραγωδία στην Πιερία - Νεκρή 55χρονη που παρασύρθηκε από χείμαρρο
Δυστυχώς η κακοκαιρία άφησε και ανθρώπινες απώλειες στο πέρασμά της

Κακοκαιρία: Η σορός της γυναίκας ανασύρθηκε από χείμαρρο μαζί με το αυτοκίνητό της.

Τραγωδία στην Πιερία, καθώς μια 55χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Σύμφωνα με το pierianews.gr, τα ορμητικά νερά του ρέματος της Ζλιάνας παρέσυραν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη παιδίατρος το βράδυ του Σαββάτου και έκτοτε η γυναίκα αγνοούνταν.

Η αναζήτησή της, δυστυχώς, δεν είχε αίσιο τέλος καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (12/12) η σορός της εντοπίστηκε μαζί με το όχημά της, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου παρασύρθηκε.

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τη Λαμία

Την ίδια ώρα ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η κατάσταση μετά την υπερχείλισή του Σπερχειού κατά τη διάρκεια της νύχτας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών κατοίκων στην περιοχή Κόμμα του δήμου Λαμιέων.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που μας ανησυχεί είναι τι ποσότητες νερού θα φέρει ο Σπερχειός από την δυτική Φθιώτιδα. Τις προηγούμενες ώρες απεγκλωβίσαμε περίπου 100 άτομα από το χωριό Κόμμα», ανέφερε στο Newsbomb.gr από ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Οι δραματικές ώρες του απεγκλωβισμού

Σε αρκετές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασέ το ένα μέτρο και χρειάστηκε η επέμβαση της έβδομης 7ης ΕΜΑΚ από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία με βάρκες απομάκρυνε τον κόσμο από την περιοχή.

Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας και την 7η ΕΜΑΚ επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σύμφωνα με το tvstar.gr.

Νωρίτερα περίπου στις 4 το πρωί, όχημα με 2 επιβάτες εγκλωβίστηκε μετά την αερογέφυρας και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η ΕΜΑΚ έχει μεταφέρει στη περιοχή και την βάρκα που διαθέτει.

Εγκλωβισμένα άτομα από την κακοκαιρία στην Βάλμη Ηλείας

Δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους στη Βάλμη Ηλείας το βράδυ του Σαββάτου (11/12). Όπως μεταδίδει το patrisnews, μετά από μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αμαλιάδας η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος καθώς απεγκλωβίστηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Τα δύο άτομα κατευθύνονταν με το όχημά τους από το χωριό Πόρτες Αχαΐας προς τη Βάλμη, πέρασαν την γέφυρα και κόλλησαν σε σημείο που υπήρχε κατολίσθηση. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου μέσου μέρος της γέφυρας κατέρρευσε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι άνδρες εγκλωβίστηκαν στο σημείο μη μπορώντας να φύγουν από πουθενά.

Απεγκλωβισμοί στην Αχαΐα

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν και στην Αχαΐα λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης. Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το ερπυστριοφόρο όχημα της υπηρεσίας για να παρέμβει σε περιπτώσεις που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση. Δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, έχουν πλημμυρίσει και πολλοί άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί.

Στα Στεναΐτικα της Κάτω Αχαΐας, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας διέσωσε έναν άνδρα καθώς και τους δύο σκύλους του οι οποίοι κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία μάλιστα είχαν φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop ο ιδιοκτήτης των δύο σκύλων αρνείτο να εγκαταλείψει το σπίτι χωρίς τα αγαπημένα του κατοικίδια. H 6η ΕΜΑΚ Πάτρας διέσωσε τον άνδρα καθώς και τους δύο σκύλους του οι οποίοι κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία μάλιστα είχαν φτάσει, σε πολύ υψηλό σημείο.

Στο μεταξύ σοβαρό είναι το πρόβλημα και στις Αλυκές, όπου οι κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι και γύρω τους οι δρόμοι μια απέραντη λίμνη.

Εγκλωβισμένες είναι και οι καλόγριες στην Ι.Μ. Αγίας Μαρίτσας, ενώ σύμφωνα με το pelop συνεργεία θα μεταβούν εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας υπάρχουν πάρα πολλές κατολισθήσεις. Σημαντικές είναι αυτές που έγιναν σε Αχαϊκό, Λουσικά, Φλόκα, Σανταμέρι, Μιχόι, Χαραυγή και Χαϊκάλι.

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις και την Κυριακή

Σήμερα Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στα δυτικά, στα βόρεια και στο Αιγαίο. Από το μεσημέρι πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αφού τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Στερεάς και Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι για τα δυτικά και στη συνέχεια για τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία, με μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 4 έως 14, στη Θράκη από 7 έως 14, στη Θεσσαλία από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 3 έως 13, στην Ανατολική Στερεά από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 12, στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ, όμως έως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το σπίτι που πούλησε ο Μητσοτάκης - Το παρασκήνιο του δύσκολου «αποχωρισμού»

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Οι ώρες λειτουργίας

Τιγκράι: Γιατί σφαγιάζονται οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Αιθιοπίας