ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Παριστάνουν συνεργείο του δήμου, λένε ότι θα στολίσουν και «αδειάζουν» σπίτια

Θεσσαλονίκη: Παριστάνουν συνεργείο του δήμου, λένε ότι θα στολίσουν και «ξαφρίζουν» σπίτια
Έως τώρα έχουν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους
Intime News

Απατεώνες πηγαίνουν έξω από τις περιφράξεις των κατοικιών και δηλώνουν ότι είναι συνεργεία του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

Τους εργαζόμενους του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη παριστάνουν επιτήδειοι, οι οποίοι με πρόσχημα τον… χριστουγεννιάτικο διάκοσμο επιχειρούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι απατεώνες περιφέρονται με όχημα και με στόχο κυρίως τους ηλικιωμένους πηγαίνουν έξω από τις περιφράξεις των κατοικιών και δηλώνουν ότι είναι συνεργεία του δήμου Θέρμης. Μάλιστα, δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι έχουν φτάσει με εντολή του δημάρχου για να στολίσουν με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο τις αυλές.

Έως τώρα έχουν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ρούχα και άλλα αντικείμενα αξίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thesstoday τα δύο αυτά περιστατικά σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (13/12).

Η πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, Μαίρη Τζιουβάκα μιλώντας στο thesstoday τόνισε ότι ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο που κινούνται οι δράστες, ενώ κοινοποίησε μάλιστα και φωτογραφία που τους απεικονίζει την ώρα που έχουν σταθμεύσει με το όχημά τους έξω από περίφραξη κατοικίας.

«Το αυτοκίνητο τριγυρνάει στην Αγία Παρασκευή και λένε στους κατοίκους ότι τους έστειλε ο δήμαρχος και ότι ήρθαν να στολίσουν τις εισόδους ή περιφράξεις των κατοικιών. Ήδη έχουν ξεγελάσει δύο πολίτες, ενώ μετά την ενημέρωση τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στο διαδίκτυο θα αυξηθούν οι καταγγελίες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Τζιουβάκα.

Πηγές του δήμου Θέρμης υπογραμμίζουν ότι τα συνεργεία στολίζουν μόνο δημόσιους χώρους των Κοινοτήτων και σε καμία περίπτωση αυλές σπιτιών ή περιφράξεις ιδιωτικών χώρων, ενώ εφιστούν την προσοχή όλων των δημοτών και ιδιαίτερα από τους ηλικιωμένους πολίτες -που όπως φαίνεται αποτελούν πρώτο τους στόχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράδιο Αρβύλα: Τέλος από την εκπομπή ο Στάθης Παναγιωτόπουλος που κατηγορείται για revenge porn

Τι είναι το revenge porn για το οποίο απομακρύνθηκε από το Ράδιο Αρβύλα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Αλέξης Κούγιας - Φαίη Σκορδά: «Σφάχτηκαν» στον αέρα - «Γι’ αυτό είσαι μόνη σου»