ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Κυπαρίσση: Αγωνία για τον επιχειρηματία – Σε εξέλιξη το θρίλερ της «απαγωγής της τίγρης»

Υπόθεση Κυπαρίσση: Αγωνία για τον επιχειρηματία – Σε εξέλιξη το θρίλερ της «απαγωγής της τίγρης»
Ο επιχειρηματίας που απήχθη

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση στην Πεντέλη, με τις Αρχές να εκτιμούν πως οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Περισσότερες από 40 ώρες στα χέρια των απαγωγέων του. Τρία γραπτά μηνύματα μέσω εφαρμογής στον αδελφό του για τα λύτρα. Μία κρυπτογραφημένη φωτογραφία του επιχειρηματία δεμένο χειροπόδαρα, που παρέμεινε «ορατή» μόνο για λίγα δευτερόλεπτα κι ύστερα χάθηκε για να μην αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη. Μοναδική απόδειξη ζωής, με την αγωνία για την τύχη του να κορυφώνεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς προκειμένου τα 2 εκατομμύρια που αρχικά ζήτησαν ως λύτρα να πέσουν κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι απαγωγείς είναι τέσσερα ή πέντε άτομα και αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για επαγγελματίες, γι’ αυτό και θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Απαγωγή της «τίγρης»

Οι αρμόδιοι Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Ζωής κάνουν λόγο για μια απαγωγή τύπου «tiger kidnapping», ή αλλιώς απαγωγή της «τίγρης» στα ελληνικά, που σημαίνει απαγωγή κάποιων ωρών με λύτρα τα οποία είναι συγκριτικά λίγα σε σχέση με άλλες απαγωγές. Πρόκειται για μία τακτική την οποία έχουν αντιμετωπίσει κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την αρπαγή του επιχειρηματία και βρέθηκαν καμένα στα Σπάτα, διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα και μάλιστα, το ένα από αυτά φαίνεται πως είχε κλαπεί το 2020 από το Παλαιό Φάληρο. Παράλληλα, η αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει το τελευταίο στίγμα του κινητού του επιχειρηματία, όχι όμως, το αυτοκίνητό του, με το οποίο επέστρεφε το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του στο Ντράφι.

Λύτρα ή οφειλές;

Σύμφωνα με την γυναίκα με την οποία ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της απαγωγής, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν. Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει.

Η ψυχραιμία του 40χρονου κάνει τις αρχές να εκτιμούν ότι τα λύτρα θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε οφειλές του επιχειρηματία σε ανθρώπους που γνώριζε. Έτσι, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οποιαδήποτε πληροφορία για τυχόν απειλές που ίσως δεχόταν ο 40χρονος, πιθανά οικονομικά ανοίγματα και διασυνδέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τους απαγωγείς.

Πηγή: Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρόμος από τις 35.580 μολύνσεις - 72 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες, 636 διασωληνωμένοι

Τραγωδία στη Νέα Αγχίαλο: 30χρονη μητέρα δυο παιδιών απαγχονίστηκε στο σπίτι της

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)