Εστιάτορες στο Newsbomb.gr: «Μεγάλη η ζημιά με το κλείσιμο της μουσικής -Πάνω από 50% μείωση τζίρου»

Άρση Μέτρων: Αποκλιμάκωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό στην εστίαση ανακοίνωσε την Πέμπτη 27/1, το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης - Για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες της εστίασης μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης.
Εστιάτορες στο Newsbomb.gr: «Μεγάλη η ζημιά με το κλείσιμο της μουσικής -Πάνω από 50% μείωση τζίρου»
Επανέρχoνται μουσική και ωράριο στη διασκέδαση -Χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε ο Πλεύρης
INTIME
1'

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Ήταν αδικαιολόγητο να σταματήσει η μουσική και μάλιστα την Πρωτοχρονιά. Ήταν ένα έξτρα μέτρο που δυσκόλεψαν τον κλάδο και βέβαια για όλα αυτά δεν υπάρχει καμία στήριξη», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης.

Και προσθέτει: «τώρα επαναφέρουν την μουσική και άρουν τα μέτρα εκείνα αλλά η ζημιά έχει γίνει αφού την Πρωτοχρονιά είχαμε μείωση τζίρου κατά 70% ενώ σε σχέση με τον 2019 η μείωση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης φτάνει το 50%. Αν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση στο κόστος ενέργειας τότε καταλαβαίνεται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων σημείωσε ότι τον Φεβρουάριο οι εστιάτορες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και μάλιστα το πρόβλημα είναι πιο έντονο που τα εστιατόρια έμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

«Έχουμε ζητήσει από τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας να δοθεί μια παράταση στην πληρωμή των λογαριασμών. Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε πρόβλημα. Από ενημέρωση που είχα από το γραφείο του κ. Σταϊκούρα το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κάποια μέτρα στήριξης αλλά για το θέμα των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου ενέργειας δεν είχα κάποια ενημέρωση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή