ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: Τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Καλάβρυτα: Τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία
Πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα, είδαν το φως της δημοσιότητας
kalavrytanews.com

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού των τριών αναρριχητών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Νεκροί εντοπίσθηκαν την Κυριακή (6/2) ο Γιάννης Τορέλλι, 56 χρονών, ένας από τους πιο έμπειρους αναρριχητές της χώρας και από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών, ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα, είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις σε λεκάνη, αυχένα και θώρακα και στις τρεις σορούς, που είναι τραύματα συμβατά με πτώση από πολύ μεγάλο ύψος. Ακόμη δεν μπορεί να τεκμηριωθεί εάν ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος καθώς θα χρειαστούν κι άλλες εξετάσεις, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως δίπλα τους υπήρχαν μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο θάνατός τους προήλθε από χιονοστιβάδα ή αν ήταν κατάρρευση παγοσκεπής, που τους καταπλάκωσε.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά από μία πολύωρη και συντονισμένη έρευνα σε ένα δύσβατο σημείο στην περιοχή Ύδατα της Στυγός. Οι διασώστες διαπίστωσαν ίχνη χιονοστιβάδας πολύ μεγάλου μεγέθους, στη βάση της ορθοπλαγιάς όπου εντοπίστηκαν τα θύματα. Αυτοί οι όγκοι χιονιού, σύμφωνα με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, φαίνεται πως παρέσυραν και καταπλάκωσαν τους τρεις ορειβάτες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα Καλάβρυτα - Πώς έχασαν τη ζωή τους οι 3 ορειβάτες

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτό είναι το σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι τρεις ορειβάτες