ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία

Μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία
Οι εγγραφές των μαθητών ξεκίνησαν 1 Μαρτίου.
Pixabay

Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, παίρνουν οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στην Α' τάξη των Δημοτικών σχολείων της χώρας ξεκίνησαν 1 Μαρτίου. Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν το 2017 και το 2018. Στην A΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2016.

Εγγραφές μαθητών στα νηπιαγωγεία

Για τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία, ο γονέας – κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο Taxisnet, θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr. ενώ θα έχει και ενημέρωση με sms για την πορεία της αίτησης καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται.

Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία

Πριν από την έναρξη των εγγραφών, η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο για την αποφυγή συγχρωτισμού, όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ταχυδρομείου.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τη μείωση στα σχολεία