ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα χρησιμοποιήθηκε ως φονικό όπλο, λέει ο ιατροδικαστής Λέων (vid)

Πάτρα: Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα χρησιμοποιήθηκε ως φονικό όπλο
Τι είπε για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Intime News

Στις έρευνες των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων

Στο πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας στη χορήγηση τεράστιας δόσης κεταμίνης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Όπως ανέφερε, πλέον επιβεβαιώθηκε και στην ιατροδικαστική έκθεση και το αρχικό πόρισμα για την Τζωρτζίνα, ο θάνατος της οποίας οφείλεται στη χορήγηση τεράστιας δόσης κεταμίνης. «Η ποσότητα της κεταμίνης είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ιατρική χρήση, καθώς τέτοιες ποσότητες δεν είναι διαθέσιμες στους γιατρούς. Η κεταμίνη στα νοσοκομεία βρίσκεται σε συγκεκριμένα τμήματα και σε συγκεκριμένες δοσολογίες. Η ουσία αυτή χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο στην ύστατη προσπάθεια, καθώς δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια, να ολοκληρώσει την αρρωστημένη πράξη που είχε στο μυαλό από καιρό, αλλά δεν κατάφερνε καθώς η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν», τόνισε ο κ. Λέων στο ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε ότι για την 9χρονη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αιτία θανάτου. Ερωτηθείς αν απαιτείται η εκταφή της, τόνισε ότι «θα μπορούσε να χρειαστεί για να δούμε τα ενδιάμεσα επεισόδια, τα οποία σημαίνουν και διαφορετικές κατηγορίες».

Σε ό,τι αφορά στη Μαλένα και την Ίριδα, ο κ. Λέων επισήμανε ότι έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις σε δύο πολύ αξιόπιστα εργαστήρια, ένα εκ των οποίων ανίχνευσε και την κεταμίνη. «Άρα οι έρευνες δεν αναμένουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις κάποιο νέο στοιχείο, γιατί ήταν αρνητικές για αντίστοιχες ουσίες. Το επίκεντρο των ερευνών είναι αν επιβεβαιωθούν ιστολογικά ευρήματα που υπήρχαν με ερωτηματικά. Και εφόσον επιβεβαιωθούν, θα έχουμε ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες αιτίες θανάτου», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Εξελίξεις στην Πάτρα: «Πρόδωσε» την Πισπιρίγκου η μοιραία κίνηση με τον απινιδωτή;