ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: «Είδα μόνο τα χεράκια της» - Συγκλονίζει ο καπετάνιος του πλοίου για την 5χρονη που σώθηκε

Πειραιάς: «Είδα μόνο τα χεράκια της» - Συγκλονίζει ο καπετάνιος του πλοίου για την 5χρονη που σώθηκε
Πειραιάς: Η παρατηρητικότητα του καπετάνιου του πλοίου που είδε πρώτος την 5χρονη συνέβαλε στη διάσωση της 5χρονης

Πειραιάς: Η παρατηρητικότητα του καπετάνιου του πλοίου που είδε πρώτος την 5χρονη συνέβαλε στη διάσωσή της 

Σωτήριος φαίνεται ότι αποδείχθηκε για την 5χρονη που έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά στο σημείο από το οποίο αναχωρούν τα πλοία για Αργοσαρωνικό το μεσημέρι της Τετάρτης, ο συνδυασμός της παρατηρητικότητας ενός καπετάνιου και η αυτοθυσία και οι γνώσεις ενός λιμενικού.

Πρώτος είδε το παιδί ο καπετάνιος Απόστολος Λαζαρίδης του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» που πραγματοποιεί δρομολόγια με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ για τη στιγμή της πτώσης της 5χρονης «ήμαστε έτοιμοι για αναχώρηση και ξαφνικά είδαμε το κορίτσι να έχει πέσει στη θάλασσα σε 60 μέτρα απόσταση από το πλοίο».

«Είδα τα χεράκια της» συνέχισε τη συγκλονιστική του περιγραφή ο καπετάνιος σύμφωνα με τον οποίο «η οικογένεια του παιδιού ήταν σε απόσταση 150 μέτρων από την 5χρονη».

«Ευτυχώς σώθηκε μια ψυχούλα» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης ο οποίος, όπως είπε, έχει σώσει «μερικούς ανθρώπους» στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού.

Πειραιάς: Η δραματική διάσωση της 5χρονης

Όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr η 5χρονη Ρομά βρισκόταν σε απόσταση από τη μητέρα της με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι η 37χρονη που έχει συλληφθεί την είχε στείλει για επαιτεία.

Για καλή τύχη του παιδιού ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ.Νεκτάριος» αντιλήφθηκε την πτώση του στο νερό και κάλεσε σε βοήθεια. Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ένας άνδρας του Λιμενικού ο οποίος με αυτοθυσία βούτηξε στα νερά για να σώσει το κορίτσι.

Με τη βοήθεια συναδέλφων του ο Λιμενικός κατάφερε να βγάλει στην ξηρά το παιδί το οποίο, όμως, δεν είχε τις αισθήσεις του. Απτόητος, όμως, ο Λιμενικός δεν το έβαλε κάτω αλλά επέμεινε μέχρι που τελικά κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή την 5χρονη.

Ενδεικτικό της έντασης των προσπαθειών του Λιμενικού είναι το γεγονός ότι για προσπαθούσε για επτά λεπτά με ΚΑΡΠΑ να σώσει το παιδί με τον ίδιο να λέει στη συνέχεια στους συναδέλφους του «πίστευα ότι το παιδί ήταν νεκρό αλλά εγώ δεν σταματούσα να κάνω μαλάξεις».

Σχετικές ειδήσεις