ΕΛΛΑΔΑ

Δυο χρόνια από την τραγωδία της Marfin στη Σταδίου

Δυο χρόνια από την τραγωδία της Marfin στη Σταδίου

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την τραγωδία της Marfin στην οδό Σταδίου, όταν τρεις υπάλληλοι, η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

Στις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια μιας μεγαλειώδους διαδήλωσης, που μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο υποκατάστημα. Οι βόμβες έσπασαν τις τζαμαρίες και βρέθηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας, όπου κυριάρχησε ο πανικός.

Κόσμος άρχισε να πηδά από τα παράθυρα για να σωθεί, εν μέσω αναθυμιάσεων. Τρεις άνθρωποι, η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης δεν τα κατάφεραν να απομακρυνθούν από το κτίριο και βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία.

marfin_tragwdia_1

Αφιέρωμα του CNN

Δύο χρόνια μετά, το CNN ανέτρεξε στο περιστατικό και φιλοξένησε αφιέρωμα στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου, από την παιδική της ηλικία μέχρι την τραγική 5η Μαΐου.

Με τίτλο «θυσιασμένη για ένα μέλλον που δεν έφτασε ποτέ. Η οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της», η δημοσιογράφος του CNN επισκέφθηκε το σπίτι της Αγγελικής στο Αίγιο και συνομίλησε με την οικογένειά της.

Ο σύζυγος της Αγγελικής, Χρήστος Καραπαναγιωτίδης εξηγεί γιατί το ζευγάρι πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία και να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Αν έχεις καλή δουλειά στην Ελλάδα τότε μπορείς να ζήσεις καλά. Θέλαμε όμως και να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Δεν σκοπεύαμε να φύγουμε. Είμαστε Έλληνες πολίτες και θέλαμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινωνία. Είναι μια όμορφη χώρα», είπε.

marfin_tragwdia_2

Ο ίδιος αναφέρεται στις συχνές διαδηλώσεις που γίνονται συνέχεια στο κέντρο της Αθήνας που δούλευε η Αγγελική, οπότε κανείς δεν ανησυχούσε για την παραμονή της στην τράπεζα.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, όταν η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη.

marfin_tragwdia_4