ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Ανασύρθηκε ο ορειβάτης χωρίς τις αισθήσεις του

Όλυμπος: Ανασύρθηκε ο ορειβάτης χωρίς τις αισθήσεις του
EUROKINISSI

Ολυμπος: Ανασύρθηκε ο ορειβάτης που είχε πέσε σε χαράδρα του Μύτικα, δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr μετά από πολύωρες προσπάθειες των δυνάμεων Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, ο άτυχος ορειβάτης ανασύρθηκε από χαράδρα 600 μέτρων.

Ο ορειβάτης μαζί με έναν ακόμα φίλο του βρίσκονταν στη βάση του Λουκιού του Μύτικα στα 2.700 μέτρα. Ο ένας συνέχισε για την κορυφή ενώ ο δεύτερος θα τον περίμενε στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν όμως επέστρεψε, ο δεύτερος ορειβάτης δεν βρισκόταν εκεί. Έτσι ξεκίνησε μα τον ψάχνει στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις και υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από ώρες αναζήτησης και πολύωρη κατάβαση σε δύσβατη περιοχή με χιόνια τον εντόπισε και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Από χθες μέχρι σήμερα 26 Δεκεμβρίου οι προσπάθειες ανάσυρσης συνεχίζονταν. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr η επιχείρηση μέχρι τις 09:00 περίπου επίγειες δυνάμεις δεν είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν στο σημείο.

Συνολικά 13 πυροσβέστες με 4 οχήματα, άνδρες της 2η και 8ης ΕΜΑΚ έδωσαν το παρόν στην επιχείρηση ενώ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισε δύο φορές στο σημείο.

Σημειώνεται ότι ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη, καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο, λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία (3) οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2022 με Ε/Π Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο Ε/Π και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Συνδρομή στην επιχείρηση παρείχε η Ε.Ο.Δ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022.