ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Δακρυγόνα και διαπληκτισμοί σε κινητοποίηση αγροτών

Καρδίτσα: Δακρυγόνα και διαπληκτισμοί σε κινητοποίηση αγροτών
karditsalive.net

Καρδίτσα: Οι αγρότες προσπάθησαν να μετακινήσουν όχημα της ΕΛΑΣ για να ανέβουν πάνω στον Ε-65 και ακολούθησαν διαπληκτισμοί ενώ έπεσαν και δακρυγόνα

Κατέκλυσαν με τρακτέρ την είσοδο του κόμβου της ΕΟ Καρδίτσας - Λάρισας οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, πενήντα μέρες μετά την κινητοποίηση του Δεκεμβρίου του 2022. Η νέα κινητοποίηση ήρθε μετά τη πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτικών ομοσπονδιών και συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον Παλαμά.

Στις 12.20 το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου ξεκίνησαν να φτάνουν τα πρώτα τρακτέρ. Σύμφωνα με το karditsalive.net ο κύριος όγκος των αγροτικών μηχανημάτων που ερχόταν στον κόμβο του Ε65 από την περιοχή του Παλαμά σταμάτησε προσωρινά από αστυνομικούς στο οδικό τμήμα μεταξύ Ματαράγκας και Δέλτα Καρδίτσας και μετά από σύντομες διαβουλεύσεις ανάμεσα στην αστυνομία με τους επικεφαλής της κινητοποίησης η πορεία των τρακτέρ προχώρησε και έφθασε στον κόμβο του Ε65.

Ακολούθησαν συζητήσεις μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών και Αστυνομίας προκειμένου να επιτραπεί στους αγρότες να περάσουν από το αστυνομικό μπλόκο στον Ε65 για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που τους βγάζουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τ. Τσιαπλές.Στο σημείο περί τη 1μ.μ. επικράτησε αναταραχή καθώς οι αγρότες προσπάθησαν να μετακινήσουν όχημα της ΕΛΑΣ για να ανέβουν πάνω στον Ε-65 και ακολούθησαν διαπληκτισμοί ενώ έπεσαν και δακρυγόνα.