ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση στη Λάρισα: Ανάβουν κεράκια για τα θύματα στα Τέμπη

Συγκίνηση στη Λάρισα: Ανάβουν κεράκια για τα θύματα στα Τέμπη
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Συγκινητικές εικόνες από τη Λάρισα, όπου κάτοικοι της περιοχής τιμούν την μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη ανάβοντας κεράκια στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης

Την ώρα που δεκάδες συγγενείς επιβατών του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη παραμένουν στο νοσοκομείο Λάρισας με την ελπίδα να μάθουν έστω και την παραμικρή πληροφορία για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, κάτοικοι της Λάρισας, ως ένδειξη σεβασμού, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας ανάβουν κεράκια στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης.

Πλήθος κόσμου, αψήφισε τη βροχή και συγκεντρώθηκε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας για να τιμήσει τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Φωτογραφίες/Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Η επιχείρηση εντοπισμού σορών στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου το μεσημέρι, σύμφωνα με ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Πλέον το μόνο που έχει μείνει από τα πρώτα βαγόνια του συρμού, τα βαγόνια του θανάτου και της φρίκης είναι άμορφες μάζες, ενώ όσες σοροί έχουν ανασυρθεί μπορούν να ταυτοποιηθούν μόνο μέσω DNA.

Οι άνθρωποι διατηρούν τις ελπίδες τους για την ανεύρεση των αγαπημένων τους προσώπων, όμως όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες αυτές εξανεμίζονται.

Την ίδια στιγμή, οι μαρτυρίες επιζώντων που έρχονται στην επιφάνεια για τα συγκλονιστικά πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση του τρένου στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέα παιδιά, νέα παιδιά με όνειρα και βλέψεις για το μέλλον, που απλά επιβιβάστηκαν σε ένα τρένο είτε για να γυρίσουν στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, είτε για να πάνε πίσω στην πόλη όπου σπουδάζουν.

Για πολλά από αυτά τα νέα παιδιά τα όνειρα έσβησαν το βράδυ της Τρίτης, έσβησαν στα συντρίμμια του μοιραίου τρένου που έμελλε να είναι το μέσο του τελευταίου τους ταξιδιού.

Τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής

Όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία, οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία είναι 56 μέχρι στιγμής, οι νεκροί 57 και οι επιβάτες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι 48, εκ των οποίων 6 που βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ταυτοποίηση των σορών με DNA. Έως τώρα έχουν ληφθεί 55 δείγματα από σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Στην ταυτοποίηση βοηθούν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 24 ταυτοποιήσεις σορών, ενώ γίνονται προσπάθειες για να ολοκληρωθεί αύριο.

Η παράδοση των σορών στους συγγενείς θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των οικογενειών για τις σορούς που ταυτοποιήθηκαν. Ενημερώθηκαν οι πρώτες 4 οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Το λάθος είχε ξαναγίνει το 2020 - Από θαύμα είχαμε γλιτώσει την τραγωδία

Τραγωδία στα Τέμπη: Πένθος και μαύρο πανό στο Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφες για τη Euroleague

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Επεισόδια και πετροπόλεμος στον σταθμό «Αττική»