ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρέας Ηλιάδης: Συγκλονίζει ασθενής του εντατικολόγου - «Θα σου χρωστώ για πάντα ευγνωμοσύνη»

Ανδρέας Ηλιάδης: Συγκλονίζει ασθενής του εντατικολόγου - «Θα σου χρωστώ για πάντα ευγνωμοσύνη»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Συγκλονίζουν οι άνθρωποι που βρήκαν ελπίδα και ζωή χάρις τη βοήθεια του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το κύμα συμπαράστασης στον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και εντατικολόγο, Ανδρέα Ηλιάδη, μετά τα πυρά που δέχθηκε από τον Αλέξη Κούγια για μεταφορά οργάνων.

Σύσσωμοι κυβέρνηση, γιατροί, οικογένειες και ασθενείς έσπευσαν να πουν τα καλύτερα για τον άνθρωπο που έχει σώσει τόσες ζωές και έχει σταθεί σε όλους δίπλα σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο 13χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα μετά τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα από την πολύκροτη υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, θέλησε να στείλει μια επιστολή, στην οποία εξηγούσε πόσο σημαντικός είναι ο γιατρός, Ανδρέας Ηλιάδης, αφού τον έσωσε και έδωσε χαρά ξανά στους γονείς του.

Η επιστολή του 13χρονου Αλέξανδρου:

«Είμαι ο Αλέξανδρος και σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια είχα την ατυχία να μπω στην Mονάδα Eντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αλλά και την τύχη να βρεθεί στο δρόμο μου ένας εξαίρετος ΓΙΑΤΡΟΣ μα πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Πολυτραυματίας και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με παρέλαβε μέσα στη νύχτα και από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα του έπεσε πάνω μου για να σωθώ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός έδινε τον δικό του αγώνα σαν να ήμουν ο γιος του… έτσι αντιμετωπίζει κάθε παιδί που αναλαμβάνει… σαν να είναι δικό του παιδί… χωρίς εξαιρέσεις…

Αυτός ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έδινε συνέχεια κουράγιο στους γονείς μου μα πάνω απ’ όλα, όταν λύγιζαν, τους έδινε ΕΛΠΙΔΑ!

Κύριε Ανδρέα Ηλιάδη θα σου χρωστώ για πάντα ευγνωμοσύνη γιατί επέστρεψες στους γονείς μου ότι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους……. ΕΜΕΝΑ.»

Ενοχλημένη από τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον Ανδρέα Ηλιάδη ήταν και η μητέρα του 15χρονου Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή εξαιτίας μιας σπάνιας μορφής εγκεφαλίτιδας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο εντατικολόγος δεν της έκανε ποτέ πρόταση για δωρεά οργάνων και πως η απόφαση ήταν δικιά της επειδή ήθελε να προσφέρει ζωή σε άλλους ανθρώπους μέσα από τον θάνατο του δικού της παιδιού.

«Για μένα ήταν απόφαση-λύση. Η καρδιά του θα συνεχίσει να χτυπά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα.