ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Ο «Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου» για όλους τους αναποφάσιστους και όχι μόνο - ΕΚΠΑ

Εκλογές 2023: Ο «Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου» για όλους τους αναποφάσιστους και όχι μόνο - ΕΚΠΑ
what2vote.gr

Η πλατφόρμα αυτή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και στελέχη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Την Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 εγκαινιάστηκε μία νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα που αποτελεί έναν ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου, What 2 Vote (what2vote.gr).

Η πλατφόρμα αυτή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και στελέχη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα που σχεδίασε τον ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου συντονίστηκε από τη Λαμπρινή Ρόρη (Επίκουρη Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ) και απαρτίζεται από τους:

  1. Βασιλική Γεωργιάδου (Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθύντρια ΕΚΚΕ),
  2. Κώστα Ρουμανιά (Επίκουρος Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών),
  3. Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλο (Καθηγητής, ΕΚΠΑ),
  4. Ευτυχία Τεπέρογλου (Επίκουρη Καθηγήτρια, ΑΠΘ),
  5. Μάνο Τσατσάνη (Επίκουρος Καθηγητή, ΕΚΠΑ),
  6. Γιάννη Τσίρμπα (Επίκουρος Καθηγητή, ΕΚΠΑ).

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Greek Politics Specialist Group του Βρετανικού Political Studies Association και το γραφείο της Friedrich Ebert Stiftung στην Αθήνα.

Η πλατφόρμα αυτή πρόκειται για ένα, λοιπόν, επιστημονικό διαδικτυακό εργαλείο, το οποίο στοχεύει να πληροφορήσει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων βάσει των εκλογικών προγραμμάτων τους. Η ενημέρωση αυτή αφορά συγκριμένα θέματα της τρέχουσας πολιτικής προκειμένου να τους βοηθήσει να αντιληφθούν σε ποιο κόμμα βρίσκονται εγγύτερα με βάση τις απαντήσεις τους σε 30 θεματικές (ερωτήσεις) εν όψει των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Σημαντικό είναι, πάντως, να αναφερθεί το γεγονός ότι δεν απαιτούνται κωδικοί, εγγραφή, συνδρομή ή οτιδήποτε άλλο, ενώ η συμπλήρωση των ερωτήσεων γίνεται ανωνύμως.

Σχετικές ειδήσεις