ΕΛΛΑΔΑ

Μεσαρά: Στη φυλακή ο 22χρονος που πυροβόλησε στον κεφάλι τον 29χρονο Νίκο

Μεσαρά: Στη φυλακή ο 22χρονος που πυροβόλησε στον κεφάλι τον 29χρονο Νίκο

Μεσαρά: Ο 22χρονος είχε παραδοθεί στις Αρχές έπειτα από το περιστατικό της 3ης Αυγούστου όταν πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο στο κεφάλι

Το δρόμο για τη φυλακή έλαβε ο 22χρονος άνδρας που κατηγορείται πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο σε περιοχή της Μεσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 22χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Ο ίδιος κατέθεσε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο εξηγούσε τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα ενώ αμέσως μετά κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο 22χρονος εφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στα δικαστήρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Παραδόθηκε στις αρχές την περασμένη Τετάρτη

Αρκετές ημέρες μετά το ένταλμα σύλληψης που είχε βγει σε βάρος του, ο 22χρονος συνοδευόμενος από ένα φιλικό του πρόσωπο παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές την Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Τον 22χρονο εκπροσωπεί νομικά ο γνωστός ποινικολόγος Διονύσιος Βέρρας ο οποίος θα τον συνοδεύσει σήμερα στο δικαστήριο.

Σταθερή η κατάσταση του 29χρονου

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο παραμένει ο 29χρονος Νίκος ο οποίος φέρει τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι μετά την επίθεση του 22χρονου.

Ο 29χρονος για 20 ημέρες βρισκόταν σε κατάσταση καταστολής στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου ωστόσο πριν λίγα 24ωρα οι γιατροί τον «ξύπνησαν» με τον ίδιον να αντιδρά πολύ καλά στη θεραπεία ενώ άρχισε να έχει και επαφή με το περιβάλλον.

Ο ίδιος νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, να τονίζει – με ανακοίνωσή του – πως «δυστυχώς γι’ αυτούς, το θύμα έχει αρχίσει να συνέρχεται».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύγχυση επικρατούσε τις πρώτες ώρες που εντοπίστηκε τραυματισμένος ο 29χρονος ως προς τις συνθήκες του τραυματισμού του.

Αρχικά είχε ειπωθεί για τροχαίο ατύχημα ωστόσο οι αποκαλύψεις ήρθαν αργότερα.

Η πρώτη αποκάλυψη ήρθε από την αξονική: Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Αυγούστου όταν σε χαντάκι στο δρόμο από Μοίρες προς Τυμπάκι – λίγο πριν την διασταύρωση της Γαλιάς – βρέθηκε ένα αυτοκίνητο που είχε ντελαπάρει και μέσα βρισκόταν ο 29χρονος οδηγός βαριά τραυματισμένος.

Το πρώτο σενάριο έκανε λόγο για τροχαίο ατύχημα με τους αστυνομικούς να ερευνούν την υπόθεση ενώ ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Τότε όμως έρχεται η πρώτη ανατροπή. Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία στο κεφάλι και τότε αντίκρισαν μία σφαίρα μικρού διαμετρήματος με αποτέλεσμα να ενημερωθεί άμεσα η αστυνομία.

Η δεύτερη αποκάλυψη ήρθε από τις κάμερες ασφαλείας: Οι αρχές διεύρυναν τότε τις έρευνές τους προς πάσα κατεύθυνση ενώ το επικρατέστερο σενάριο έκανε λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Το σενάριο αυτό κράτησε για λίγες ώρες καθώς στο όχημα αλλά και στην γύρω περιοχή δεν βρέθηκε το όπλο.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έψαξαν να βρουν οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που υπήρχαν στην περιοχή.

Μόλις βρήκαν τις κάμερες ήρθαν αντιμέτωποι με τη δεύτερη ανατροπή. Ένας άνδρας, που οδηγούσε ένα δεύτερο όχημα, τον πυροβόλησε στο κεφάλι και στη συνέχεια έγινε… καπνός.

Άμεσα οι αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη, ως έναν 22χρονο, και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του.

Τελικά ο 22χρονος παραδόθηκε στις αρχές το πρωί της 23ης Αυγούστου.