ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Πειραιά: Τέσσερις συλλήψεις για τον θάνατο του επιβάτη - Αποκαλυπτικό βίντεο

Τραγωδία στον Πειραιά: Τέσσερις συλλήψεις για τον θάνατο του επιβάτη - Αποκαλυπτικό βίντεο
Χ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πλοικτήτρια εταιρία

Ένας 36χρονος έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από τον καταπέλτη του πλοίου το οποίο ήταν έτοιμο εκτελέσει το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο.

Ο 36χρονος, έπεσε στη θάλασσα και λόγω του υψηλού κυματισμού που προκάλεσαν οι προπέλες του πλοίου πνίγηκε.

Παράλληλα, κυκλοφορεί ένα βίντεο διαδίκτυο στο οποίο φαίνεται ότι δύο άνδρες του πληρώματος του πλοίου διαπληκτίζονται μαζί του, με αποτέλεσμα την πτώση του 36χρονου στη θάλασσα.

«Σπρώξανε τον άνθρωπο στη θάλασσα και πνίγηκε. Τον σκοτώσανε», είπε μια γυναίκα που είδε το περιστατικό

Σε ένα ακόμα βίντεο ακούγονται οι επιβάτες που φωνάζουν πως ο 36χρονος «θα πνιγεί».

Παρ’ ότι το Blue Horizon αναχώρησε κανονικά με προορισμό το Ηράκλειο, επέστρεψε στον Πειραιά, προκειμένου να προχωρήσουν τόσο η διαδικασία της προανάκρισης για το τραγικό συμβάν, όσο και οι πρώτες καταθέσεις.

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του πληρώματος

Για το περιστατικό, η εισαγγελία Πειραιά έδωσε εντολή να συλληφθούν δύο άτομα του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon καθώς επίσης ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Από το πλοίο, υπήρξε νωρίτερα η εξής ανακοίνωση: «Το πλοίο έχει καθυστέρηση εξαιτίας περιστατικού που σημειώθηκε στο λιμάνι. Το πλοίο δεν φέρει καμία ευθύνη για το συμβάν».

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιλήφθησαν για το συμβάν, ενώ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει αναλάβει την προανάκριση για την υπόθεση.

Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το μήνυμα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Τη θλίψη του για το τραγικό περιστατικό εξέφρασε ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του X.

Πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».