ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισαν οι καταλήψεις σε σχολεία του Πύργου και της Σύρου – Λουκέτα και θρανία στις πόρτες

Άρχισαν οι καταλήψεις σε σχολεία του Πύργου και της Σύρου – Λουκέτα και θρανία στις πόρτες
INTIME, φωτογραφία αρχείου.

Οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους, εν αναμονή αποφάσεων για την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους.

Άρχισαν οι καταλήψεις σε σχολεία του Πύργου Ηλείας και της Σύρου, με τα παιδιά να διαδηλώνουν για δημόσια κτήρια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στον Πύργο, η αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών κάλεσε εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς να συμμετάσχουν στη σημερινή (06/11) κινητοποίηση, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στήριξη και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας, που υπογράμμισε ότι συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και κάλεσε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη μαθητική πορεία.

Σύρος – Κατάληψη στα Γυμνάσια του νησιού

Το 1ο, το 2οκαι το 3ο Γυμνάσιο του νησιού των Κυκλάδων ήταν κλειστά σήμερα το πρωί (06/11), προκαλώντας την έκπληξη των παιδιών που κατευθύνονταν προς τα σχολεία. Μαθητές, καθηγητές και γονείς βρίσκονταν έξω από τα σχολεία, όπου πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις για τη λήξη της κατάληψης.

Όλες οι είσοδοι ήταν κλειστές με λουκέτα, καρέκλες αλλά και θρανία, μη αφήνοντας κανέναν να περάσει μέσα στο κτήριο.

Η πρωινή ανακοίνωση από τα Γυμνάσια:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι από χθες –Κυριακή 05/11/23– το σχολικό συγκρότημα Ξηροκάμπου τελεί υπό κατάληψη από μαθητές και μαθήτριες και συνεπώς, δεν βρίσκεται υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών.

Για το γεγονός, σύμφωνα με τη νομοθεσία και για λόγους ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, δηλαδή η εισαγγελία, η ασφάλεια, ο Δήμος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε περίπτωση κατάληψης εκκινεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, θα σας σταλούν οι σύνδεσμοι Webex μέσω email και θα τηρηθεί το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα».

Σχετικές ειδήσεις