ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: 17χρονος χτύπησε «πισώπλατα» συμμαθητή του - Συνελήφθη, σήμερα απολογείται

Λάρισα: 17χρονος χτύπησε «πισώπλατα» συμμαθητή του - Συνελήφθη, σήμερα απολογείται

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας με τραύμα στο πόδι για το οποίο χρειάστηκαν ράμματα - Αναμένονται τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση

Σε μεγάλη έξαρσή βρίσκεται η παραβατικότητα ανηλίκων το τελευταίο διάστημα με το πιο πρόσφατο περιστατικό να έχει σημειωθεί στη Λάρισα, όπου ένας 17χρονος μαθητής δέχθηκε πισώπλατο χτύπημα, πιθανότατα από συνομήλικο συμμαθητή του.

Η επίθεση έγινε είτε με μαχαίρι είτε με κατσαβίδι, τραυματίζοντας τον 17χρονο, ενώ ο φερόμενος δράστης αρνείται όσα του αποδίδονται, ωστόσο το θύμα αναφέρει ότι την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν άλλο άτομο κοντά.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι δύο ανήλικοι είχαν κανονίσει συνάντηση προκειμένου να λύσουν μία παρεξήγηση για μία συμμαθήτριά τους.

Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, με γονείς και εκπαιδευτικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για όσα αποκαλύπτονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» οι δύο ανήλικοι έχουν διαπληκτιστεί ξανά στο παρελθόν, καθώς ο ένας έκανε «follow» στην κοπέλα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τον έτερο 17χρονο να αντιδρά έντονα.

Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης οι δύο μαθητές συναντήθηκαν στον αύλειο χώρο του 4ου Λυκείου στο κέντρο της Λάρισας προκειμένου να σταματήσουν να τσακώνονται και να λύσουν την παρεξήγηση, ωστόσο φαίνεται πως δεν πήγαν καλά οι... διαπραγματεύσεις και ο δράστης φέρεται να χτύπησε πισώπλατα το θύμα τραυματίζοντάς το στην περιοχή του αριστερού οπίσθιου μηριαίου με αιχμηρο αντικείμενο, που δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ήταν μαχαίρι ή κατσαβίδι.

Ο ανήλικος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ χρειάστηκαν ράμματα για την πληγή στο πίσω μέρος του ποδιού του θύματος.

Για την υπόθεση έγινε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.και ο 17χρονος δράστης συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας το μεσημέρι της Πέμπτης και οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, η οποία του απήγγειλε την κατηγορία της απόπειρας βοριάς σκοπούμενης βλάβης. Έπειτα παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, όπου έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα, ενώ παραμένει κρατούμενος.

Ο 17χρονος συλληφθείς αρνείται την κατηγορία, ενώ από την αστυνομία έχει ζητηθεί και ιατροδικαστική εξέταση.