ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Αγαθονήσι - Μία γυναίκα νεκρή

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Αγαθονήσι - Μία γυναίκα νεκρή

Δεκαεννέα άτομα διασώθηκαν, ενώ μία γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από το λιμενικό

Σε μία ακόμη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών προχώρησε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου το Λιμενικό, υπό το Συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Διασώθηκαν 19 άτομα, ενώ το λιμενικό ανέσυρε τη σορό μίας γυναίκας.

Πιο αναλυτικά, το Λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Αμέσως για την περιοχή απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και το Φ/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΚΑΡΙΕΡ 1” Ν.Π. 12640 για παροχή συνδρομής. Έξι άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, ενώ δώδεκα από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν στην ημιβυθισμένη λέμβο.

Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Επιπρόσθετα, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, εντοπίστηκε σώα μία ακόμη γυναίκα, την οποία περισυνέλεξε Τουρκική Ακταιωρός και στη συνέχεια την παρέδωσε στο δεύτερο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου και από εκεί στο ΚΕΔΝ Σάμου. Η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.