ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Νύχτα αγωνίας για τους δύο επιβάτες αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Ηλεία: Νύχτα αγωνίας για τους δύο επιβάτες αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό ΙΧ οχήματος με δύο επιβάτες, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά χειμάρρου στην περιοχή Πλουτοχώρι, του Δήμου Αδρίτσαινας - Κρεμαστών Ηλείας.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της έντονης βροχόπτωσης συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού που επέβαινε σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην είσοδο της κοινότητας Πλουτοχωρίου του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, , στην Ηλεία.

Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει:

«Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό I.X.E. οχήματος με επιβαίνοντες, το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες – παρασύρθηκε από ορμητικά νερά χειμάρρου, στην περιοχή Πλουτοχώρι, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ηλείας. Κινητοποιήθηκαν 15 Πυροσβέστες με 5 οχήματα, από την Π.Υ. Πύργου, το Π.Κ. Κρεστένων, το Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.»

Κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, η υπερχείλιση των ρεμάτων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους καθώς απειλεί σοβαρά τα σπίτια στο Πλουτοχώρι.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό. Ταυτόχρονα κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα αφού στην προσπάθειά της να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, λίγο πριν της έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.