ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα εγκλωβισμένοι στα χιόνια: Σε εξέλιξη δύο επιχειρήσεις σε Πάρνηθα και Φυλή

Ακόμα εγκλωβισμένοι στα χιόνια: Σε εξέλιξη δύο επιχειρήσεις σε Πάρνηθα και Φυλή

Κακοκαιρία: Ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο στη Φυλή

Η εκδρομή στα χιόνια αποδείχθηκε περιπετειώδης για τους οδηγούς 15 οχημάτων που είχαν ανέβει χθες το βράδυ στην Πάρνηθα και εγκλωβίστηκαν εκεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική μετά τα μεσάνυχτα.

Κλήση για βοήθεια σε άλλα δύο σημεία δέχθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η πυροσβεστική και στην Φυλή (Κρύα Πηγή και Κορυφή Κυράς), όπου πεζοπόρα τμήματα σπεύδουν να βοηθήσουν τους επιβάτες που παραμένουν για αρκετές ώρας μέσα στα οχήματά τους.

Ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο στη Φυλή (Κρύα Πηγή) με αποτέλεσμα να κατευθύνονται προς τα εκεί πέντε πεζοπόρα τμήματα για να βοηθήσουν. Οι επιβάτες παρά την ταλαιπωρία είναι καλά στην υγεία τους.

Eγκλωβίστηκαν παρότι είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο δρόμος στην Πάρνηθα εξακολουθεί το πρωί της Τετάρτης να είναι κλειστός από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΤ, οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν είχαν ανέβει στο καταφύγιο της Πάρνηθας και στο Kαζίνο και δεν μπορούσαν να κατέβουν παρότι είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περιοχή παραμένουν οχήματα της Περιφέρειας Αττικής που συνεχίζουν και ρίχνουν αλάτι στο δρόμο για να μην υπάρξει κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.