Έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας

Έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών οι αγρότες
2'

Δυναμικά συνεχίζονται η κινητοποίηση των αγροτών στην Αχαΐα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό στο ύψος του Αιγίου.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν για αρκετό καιρό και μάλιστα έφτιαξαν και ένα πρόχειρο κατάλυμα αναφέροντας πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωσή της, για τις νέες κινητοποιήσεις, αναφέρει:

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις, σε Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι. Κινητοποιήσεις που οργανωθήκαν από Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα, ύστερα από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τον Δεκέμβρη.

Τώρα όμως χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση, ο αγώνας μας να φουντώσει μέρα με τη μέρα, μπλόκα αγροτών ξεπηδούν σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη. Ήδη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, του μπλόκου της Βόνιτσας, με τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους τους, την ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με τους συναδέλφους μας από την Πρέβεζα και την Ομοσπονδία τους, θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο, το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στις 12:30μμ, στα διόδια του Ακτίου.

Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όπου και στην επίσκεψη που έκανε στο μπλόκο που έχουν στήσει οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ακτίου-Βόνιτσας και Κατούνας-Μεδεώνων, δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας, μένοντας σε κούφια λόγια και όχι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κατώτατες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, 200 ευρώ/στρέμμα αποζημίωση για την ακαρπία της ελιάς. Ενώ για την τιμή του γάλακτος μας είπε με θράσος ότι έχει ανέβει σε σχέση με πριν 4 χρόνια, κρύβοντας προκλητικά ότι το κόστος παραγωγής για τους μικρούς κτηνοτρόφους εκτοξεύτηκε, αλλά και το γεγονός ότι κερδίζουν μόνο οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι των τροφίμων, από τις απλησίαστες για τα λαϊκά στρώματα τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ. Οι αιτίες όσων ζούμε είναι ίδιες σε όλη την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή