ΕΛΛΑΔΑ

Ανακαινίζεται το Παίδων Πεντέλης, με αποκλειστική χορηγία €3,8 εκατ. του Kaizen Foundation

Ανακαινίζεται το Παίδων Πεντέλης, με αποκλειστική χορηγία €3,8 εκατ. του Kaizen Foundation
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης κατά την τελετή έναρξης των εργασιών ανακαίνισης του ΓΝΠΠ

Εγκαινιάστηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης (ΓΝΠΠ), παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της ηγετικής ομάδας της Kaizen Gaming και του Kaizen Foundation, που έχει αναλάβει την αποκλειστική χρηματοδότηση, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, αφορά σε ανακαίνιση των υποδομών του νοσοκομείου, που εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο μέρος πληθυσμού της Αττικής, αλλά και γύρω περιοχών. «Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που, πραγματικά, μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την τελετή των εγκαινίων των εργασιών, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του έργου, περιλαμβάνονται η ανακαίνιση των χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, η προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και ην ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου τα τελευταία 80 χρόνια, με την οποία θα αντιμετωπιστούν ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το προσωπικό και τους ασθενείς. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν αλλαγές που απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία, όπως η μεταφορά του φαρμακείου στο ισόγειο και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Το Kaizen Foundation, αποκλειστικός χρηματοδότης για την ανακαίνιση του Παίδων Πεντέλης

Η ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης είναι και η πρώτη δράση για το Kaizen Foundation, τον κοινωφελή οργανισμό που ίδρυσε η Κaizen Gaming, μία από τις μεγαλύτερες GameTech εταιρείες στον κόσμο. Το Kaizen Foundation έχει ως αποστολή να αποτελέσει έναν φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Η ανακαίνιση ενός παιδιατρικού νοσοκομείου, εκ των σπουδαιότερων στη χώρα μας, αποτυπώνει ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα των δράσεων του ιδρύματος, που οργανώνονται γύρω από τρεις βασικούς πυλώνες δράσης: Κοινωνία, Εκπαίδευση και Περιβάλλον.

Το Kaizen Foundation, η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών ανακαίνισης

Στόχος του Kaizen Foundation είναι η θεμελίωση των βάσεων για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον, μέσα από δράσεις με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα από τη μια, αλλά και μέσα από την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σε όλες τις χώρες όπου η Kaizen Gaming έχει παρουσία. Το Kaizen Foundation εκκινεί τη δράση του για το 2024 από την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν η Μάλτα, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία. Μάλιστα, παρόμοια έργα με την ανακαίνιση του Παίδων Πεντέλης, έχουν ήδη προγραμματιστεί στη Ρουμανία και τη Μάλτα, αποδεικνύοντας τη σταθερή δέσμευση του Foundation να συμβάλλει μέσω του έργου του στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της καθημερινότητας των πολιτών

«Έχουμε δει πολλά από τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινούσαμε το ταξίδι της Kaizen Gaming να γίνονται πραγματικότητα. Είμαστε μια εταιρεία που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.500 ανθρώπους. Έχουμε στηρίξει δεκάδες αθλητές στις προσπάθειές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους. Σήμερα προχωράμε στην πραγματοποίηση ενός ακόμη ονείρου, με την ίδρυση του Kaizen Foundation, καθώς είμαστε σε θέση πλέον να συνεισφέρουμε στην κοινωνία πιο ουσιαστικά από ποτέ. Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης», τόνισε ο ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης.

(από αριστερά προς δεξιά) O πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο ο Ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο πρόεδρος του Kaizen Foundation, κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, από την πλευρά του υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή λειτουργείας της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. H ίδρυση του Κaizen Foundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η ανακαίνιση αυτού του νοσοκομείου είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά. Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή».

Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για το καλό της κοινωνίας

Στη σπουδαιότητα τέτοιων ιδιωτικών πρωτοβουλιών στάθηκαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους. Και οι δύο κατά τους χαιρετισμούς τους, αφού ευχαρίστησαν το Kaizen Foundation για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και την αποκλειστική του χρηματοδότηση, ζήτησαν οι δράσεις αυτές να έχουν και συνέχεια.

«Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, θέλω να ευχαριστήσω την Kaizen Gaming και το νεοσύστατο Kaizen Foundation που ξεκινά το έργο του από την ανακαίνιση αυτού του σημαντικού, για τους κατοίκους της Βόρειας Αθήνας και των όμορων περιοχών, παιδιατρικού νοσοκομείου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε: «Η συνεργασία με την Kaizen Gaming και το Κaizen Foundation είναι ένα παράδειγμα του πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα παιδιά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και στήριξή τους στη διαρκή προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

O πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος και ο yφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Το έργο της ανακαίνισης του ΓΝΠΠ, του οποίου οι μελέτες βρίσκονται σε διαδικασία εκπόνησης, θα πραγματοποιηθεί από το Kaizen Foundation σε τέσσερις διακριτές φάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών το τέλος του 2024.