ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη η απολογία του Πακιστανού για τη θηριωδία της Πάρου

Την Τρίτη η απολογία του Πακιστανού για τη θηριωδία της Πάρου

Την Τρίτη απολογείται ο 21χρονος Πακιστανός, Αχμέτ Βακάς, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία από την εισαγγελία της Σύρου.

Στην απολογία του αναμένεται να επαναληφθεί η ανατριχιαστική περιγραφή της σκηνής της επίθεσης στην 15χρονη Μυρτώ, στην παραλία της Πάρου. «Την είδα να περνάει δύο φορές από το δρομάκι. Η κοπέλα είχε τα ακουστικά στα αυτιά της και άκουγε μάλλον μουσική. Όταν κάθησε στα βραχάκια την πλησίασα. Αρχικά πήγα να της αρπάξω το κινητό. Εκείνη αντιστάθηκε. Τότε τη χτύπησα στα βράχια», είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο νεαρός άνδρας. Στη συνέχεια, όπως παραδέχτηκε, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις, ενώ η κοπέλα ήταν αιμόφυρτη.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον Αχμέτ Βακάς δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε πλήρη ψυχική ηρεμία, όπως επίσης και για βιασμό και ληστεία.

Η σύλληψη του Πακιστανού έγινε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», καθώς είχε ήδη δρομολογήσει την επιστροφή του στο Πακιστάν, μέσω του προγράμματος του εθελοντικού επαναπατρισμού. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλούνται «Τα Νέα», «ο Πακιστανός είχε ζητήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού με το οποίο επιδοτείται η αγορά του αεροπορικού εισιτηρίου του. Για το λόγο αυτό είχα πάει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στην πρεσβεία και συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να κάνει χρήση του προγράμματος που τρέχει από την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο του προγράμματος που επιδοτείται από την ΕΕ».

Το ταξίδι της επιστροφής του στο Καράτσι ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη, την επομένη δηλαδή της απολογίας του.

Διαβάστε επίσης:

Δίωξη στον Πακιστανό για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση!