ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2012: Μέχρι τις 28 Αυγούστου η ανακοίνωσή τους

Βάσεις 2012: Μέχρι τις 28 Αυγούστου η ανακοίνωσή τους

Σε «αγώνα δρόμου», για να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, βρίσκονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, καθώς η αγωνία των 110.000 φετινών υποψηφίων κορυφώνεται.

Η ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο έχει ως καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 28 Αυγούστου. Αρκετά πιθανή ημέρα ανακοίνωσης θεωρείται επίσης η Δευτέρα 27 Αυγούστου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», πρόθεση του υπουργείου είναι οι βάσεις εισαγωγής να ανακοινωθούν στο τέλος αυτής της εβδομάδας, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση των βάσεων στο 1ο επιστημονικό πεδίο (νομικές, φιλολογίες). Πτωτική τάση καταγράφεται στο 2ο και 4ο (θετικές επιστήμες, πολυτεχνεία), ενώ στα περσινά επίπεδα κινούνται οι βάσεις στο 3ο (ιατρικές) και 5ο (οικονομικά) πεδίο.

Όσον αφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά, το υπουργείο ανακοίνωσε επισήμως ότι θα προσληφθούν 225 εκπαιδευτικοί σε θέσεις μονίμων. Οι 40 θα είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση(35 νηπιαγωγοί και 5 δάσκαλοι). Στη δευτεροβάθμια θα προσληφθούν 90 φιλόλογοι, 45 μαθηματικοί, 27 φυσικοί, 5 χημικοί και 5 βιολόγοι. Επίσης, 4 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί (ΠΕ12.05), 3 φυσικοί ραδιοηλεκτρονικών (ΠΕ12.06), 2 γεωλόγοι, 1 κοινωνιολόγος, 2 από την ειδικότητα ΠΕ12.04 (μηχανολόγοι, ναυπηγοί, μηχανικοί παραγωγής) και 1 από την ΠΕ12.08 (χημικοί μηχανικοί, μεταλλειολόγοι).

Διαβάστε επίσης:

Η καταστροφή της Χίου

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Αναστάσιος Θεοφίλου

Τα δέκα μέτρα-«φωτιά» για μισθούς και συντάξεις