ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιοφάνεια και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Ηλιοφάνεια και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις και διατήρηση των πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε για σήμερα Πέμπτη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 και 34 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Θρακικό τοπικά ισχυροί, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη τοπικά θυελλώδεις. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένους τοπικά ανέμους, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα κατά τις πρωινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.