ΕΛΛΑΔΑ

Πυρ και μανία ο Π. Τατούλης με το «καρτέλ των πορτοκαλιών»

Πυρ και μανία ο Π. Τατούλης με το «καρτέλ των πορτοκαλιών»

Αποφασισμένος να διαλύσει το καρτέλ του πορτοκαλιού στην Πελοπόννησο δηλώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος τόνισε: «Απ' ό,τι πληροφορούμαι σε ό,τι αφορά την παραγωγή πορτοκαλιών Valencia στην περιφέρεια Πελοποννήσου λειτουργεί καρτέλ, με αποτέλεσμα, ενώ η τιμή ανά κιλό για τον παραγωγό να κυμαίνεται από 0,04 - 0,05 λεπτά του ευρώ, για τον καταναλωτή η αντίστοιχη τιμή να ξεκινά από 0,65 σε 0,80 λεπτά το κιλό.

Πρόθεσή μου είναι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλύσω το καρτέλ αυτό και να προστατέψω και τον παραγωγό και τον καταναλωτή. Θεωρώ αυτή την πρακτική αδιανόητη και είμαι αποφασισμένος να στηρίξω τις προσπάθειες των παραγωγών σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο της Πελοποννήσου».

Καταλήγοντας ο κ. Τατούλης, συμπλήρωσε: «το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό και για το λόγο αυτό θα αποτελέσει θέμα στο επόμενο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, όπου θα υπάρξει συγκεκριμένη εισήγηση - πρόταση για εξάλειψη του καρτέλ, η οποία θα διαβιβαστεί στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων