ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στην Κρήτη με την ρευματοκλοπή

Χαμός στην Κρήτη με την ρευματοκλοπή

Το συνεργείο της ΔΕΗ συνεχίζει να "σαρώνει" κάθε πιθανή κι απίθανη εγκατάσταση - Η έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου στρέφει την προσοχή στα ελαιουργεία - Κέντρο διασκέδασης και εμπορική επιχείρηση βρέθηκαν να υποκλέπτουν ρεύμα.

Συνεχίζει το έργο του το συνεργείο που "σαρώνει" την Κρήτη, αναζητώντας "επιτήδειους" που υποκλέπτουν ηλεκτρικό ρεύμα, ζημιώνοντας τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr μετά από τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία και τις μικρές βιοτεχνίες, στο στόχατσρο για τις ρευματοκλοπές μπαίνουν ... τα ελαιουργεία, καθώς ξεκινάει η ελαιοκομική περίοδος.

Στόχος είναι να διενεργηθούν έλεγχοι σε κάθε ένα από τα ελαιουργεία που λειτουργούν, σε όλη την Κρήτη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι υποκλέπτουν ρεύμα, με δεδομένο μάλιστα ότι τα ελαιουργεία λειτουργούν στο "φουλ" σε 24ωρη βάση, καταναλώνοντας πολύ ρεύμα.

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών, πάντως, φαίνεται να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, παρά το ότι το συνεργείο της ΔΕΗ που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον των ελέγχων εργάζεται πυρετωδώς.

Χαρακτηριστικό των διαστάσεων του φαινομένου είναι το ότι σε ένα 48ωρο, στον Τσούτσουρο και τη Μεσσαρά, έχουν εντοπιστεί πάνω από 15 περιπτώσεις ρευματοκλοπής σε σπίτια. Εκ των 10 περιπτώσεων στον Τσούτσουρο και των 5 στη Μεσσαρά, χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι είναι η περίπτωση ενός σπιτιού, μέσα στο οποίο συνεργείο της ΔΕΗ βρήκε έναν ανάπηρο άνθρωπο, ο οποίος υπέκλεπτε ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην περίπτωση αυτή, οι κοινωνικοί λόγοι πήραν προβάδισμα, κι έτσι με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, η ΔΕΗ αποφάσισε να μη διακόψει την ηλεκτροδότηση στο σπίτι αυτό.

Και επιχειρηματίες στο "κόλπο"

Εν τω μεταξύ δύο επιχειρήσεις - ένα γνωστό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή της Αμμουδάρας και μία γνωστή επιχείρηση στο χώρο των πλακιδίων στο Ηράκλειο - εντοπίστηκαν να υποκλέπτουν ηλεκτρικό ρεύμα. Μάλιστα για τον ιδιοκτήτη της δεύτερης επιχείρησης έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.