ΕΛΛΑΔΑ

«60 ράντζα στο Αττικό»!

«60 ράντζα στο Αττικό»!

Επιθεωρητές υγείας από το υπουργείο, επισκέφθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου το Αττικό νοσοκομείο, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει αύριο το πρωί να «κλείσουν» την εφημερία του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή τους σημείωσαν ότι περίμεναν οι ελεγκτές να διαπιστώσουν με τα μάτια τους τα αδιέξοδα που υπάρχουν με τα ράντζα, την έλλειψη προσωπικού, την παύση λειτουργίας κλινών ΜΕΘ και χειρουργικών αιθουσών.

Αντ΄ αυτού όμως, οι ελεγκτές ρωτούσαν τους ασθενείς αν έπρεπε να εισαχθούν και αν το χειρουργείο ή το νόσημά τους μπορούσε να περιμένει, προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιες εισαγωγές είναι τακτικές και ποιες έκτακτες, ποιοι άρρωστοι έφταναν περπατώντας στο νοσοκομείο και ποιοι σε φορείο, ποιοι γιατροί ήταν στα επείγοντα και ποιοι ξεκουράζονταν ύστερα από 24ωρη γενική εφημερία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως οι ελεγκτές «ευτυχώς γιουχαΐστηκαν έντονα από τους ίδιους τους ασθενείς και τους συνοδούς τους» και πως οι ελεγκτές δεν ήρθαν να κάνουν αντικειμενική έρευνα, «αλλά για να βγάλουν για μια ακόμη φορά, τα προκαθορισμένα συμπεράσματα της πολιτικής τους: ότι για το χάλι του ΕΣΥ και του ΑΤΤΙΚΟΥ φταίνε οι γιατροί, το προσωπικό και οι ασθενείς».

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 60 ράντζα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και οι Διευθυντές Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα να προτείνουν εγγράφως την αναστολή της αυριανής εφημερίας.