ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φάκα» οι ληστές τραπεζών με τη χειροβομβίδα

Στη «φάκα» οι ληστές τραπεζών με τη χειροβομβίδα

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς με την απειλή όπλων και χειροβομβίδας.


Ειδικότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθησαν στο Περιστέρι, τρεις άνδρες ηλικίας 57, 39 και 38 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς.

Λίγο πριν συλληφθούν, ο 57χρονος και ο 39χρονος είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Θηβών στο Περιστέρι με την απειλή περίστροφου και χειροβομβίδας, ενώ ο 38χρονος συνεργός τους παρέμενε έξω από την τράπεζα επιτηρώντας το χώρο.
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εντόπισαν τους δράστες και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τους συνέλαβαν. Μάλιστα ο 57χρονος κατά τη στιγμή της σύλληψης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την χειροβομβίδα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με τουλάχιστον άλλους τρεις συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και δημόσιων οργανισμών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει την Διευθύντρια τραπεζικού υποκαταστήματος.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η συγκεκριμένη σπείρα έχει διαπράξει τις εξής πέντε ένοπλες ληστείες:
• Την 30-9-2011 σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.
• Την 27-7-2012 σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, κατά την οποία πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο χέρι την Διευθύντρια.
• Την 16-8-2012 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι.
• Την 20-11-2012 σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Κολωνό.
• Την 16-1-2013 σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Περιστέρι.

Το σύνολο των χρημάτων που αφαίρεσαν από αυτές τις ληστείες υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Στην κατοχή τους κατά τη σύλληψη, καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια και στα οχήματα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, 2 περίστροφα, ένα πιστόλι, μία κοντόκανη καραμπίνα με πλήθος φυσιγγίων, θήκες πυροβόλων όπλων, ένα σπρέι πιπεριού, δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, συσκευές κινητών τηλεφώνων, γάντια και ποικίλα υλικά μεταμφίεσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.860 ευρώ.

Τέλος, σε βάρος του 57χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης 23 ετών για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή ενώ σε βάρος του 39χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για φυλάκιση 8 μηνών για χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.