ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ-Δολοφόνησε τη γιαγιά του για 25 ευρώ!

Σοκ-Δολοφόνησε τη γιαγιά του για 25 ευρώ!

Εξιχνιάσθηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της αστυνομίας η δολοφονία μίας 75χρονης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής,στις 3 Δεκεμβρίου του 2012.


Ειδικότερα, η ηλικιωμένη είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστες είναι πέντε άτομα και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες, ηλικίας 18, 24 και 20 ετών και δύο Αλβανοί (ένας 34χρονος και μία 25χρονη).

Οι τρεις ημεδαποί συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, ενώ οι δύο αλλοδαποί στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας.

Όπως προέκυψε κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία αποφάσισε και οργάνωσε ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, με τη συνδρομή και βοήθεια του 20χρονου, ο οποίος του συνέστησε και τους υπόλοιπους δράστες.

Οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στην οικία του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα το θάνατο της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους από το διαμέρισμα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.