ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: «Ηλεκτροπληξία» από κλοπές καλωδίων της ΔΕΗ

Ναύπλιο: «Ηλεκτροπληξία» από κλοπές καλωδίων της ΔΕΗ

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Άργους οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς της ΔΕΗ.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στα διόδια Καλαμακίου Κορινθίας πέντε Πακιστανοί, καθώς και ένας 22χρονος Αφγανός, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο Πακιστανούς, 24 και 27 ετών, επίσης μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ομάδα αυτή, από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους έως και χθες είχε διαπράξει 27 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει μετασχηματιστές και καλώδια από υποσταθμούς της ΔΕΗ, από τις περιοχές Στέρνας, Φιχτίων, Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας και Καρνεζέικων Αργολίδας.