ΕΛΛΑΔΑ

Δύο λιμενικοί εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Δύο λιμενικοί εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από οχτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο λιμενικοί, που διακινούσε ναρκωτικά από την Αλβανία στη Μύκονο, εξάρθρωσε ύστερα από ευρεία επιχείρηση το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που επεδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, τα οποία προβλέπονται κυρίως από την περί ναρκωτικών νομοθεσία.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής ευρείας κλίμακας επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 300 γραμμάρια κοκαΐνη, 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 12.000 ευρώ, δύο φορητοί υπολογιστές, μία συσκευή ηλεκτροσόκ (taser), δύο πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα αυτοκίνητο Ι.Χ., κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Με απόφαση του Αρχηγού του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δύο εμπλεκόμενοι Λιμενικοί, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).