ΕΛΛΑΔΑ

Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης Ιγνατίου

Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης Ιγνατίου

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την περασμένη Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 στο Ιερό Ναό Αγίας Ελένης στο Παρίσι, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

Ο κ. Ιωάννης τέλεσε την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης κ. Ιγνατίου Αλχούσι.

Με τον Πατριάρχη Ιωάννη συλλειτούργησαν Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας, της Ρωσικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κύπρου. Παρόντες και ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, αλλά και εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στο χαιρετισμό του από ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος μίλησε για την αγάπη του για τα παιδιά και επισήμανε μεταξύ άλλων πως "Η αποστολή μας είναι να ζήσουμε χριστιανικά σε μια περίοδο κατά την οποία είναι δύσκολο για τον άνθρωπο να δει το πρόσωπο του Θεού" .

Μίλησε ακόμη για τους στενούς δεσμούς με το Πατριαρχείο Αντιοχείας και επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των Χριστιανών στις πολύπαθες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας σχολίασε:

"Είμαστε εδώ στο Παρίσι, αλλά οι καρδιές μας χτυπούν για τη Συρία που έχει ανάγκη. Με τους αδελφούς μας στη Συρία που αναζητούν την ειρήνη του Ιησού . Η πρόσκληση είναι για διάλογο ως το μόνο δρόμο της σωτηρίας".

Αναφορά έκανε ο κ. Ιωάννης και στο βομβαρδισμένο σχολείο στη Δαμασκό : "Οι καρδιές μας είναι με τους συγγενείς και τους αγαπημένους των παιδιών από το βομβαρδισμένο σχολείο στη Δαμασκό"