ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρισε και πάλι η Ρόδος

Πλημμύρισε και πάλι η Ρόδος

Δεν λέει να κοπάσει η κακοκαιρία για το νησί της Ρόδου

Από τις 3 το μεσημέρι εχθές, Δευτέρα, άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί πάνω από το νησί, προκαλώντας έτσι σχετική αναστάτωση στους κατοίκους αλλά και στις αρμόδιες αρχές.

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν για δεύτερη ημέρα, αναφέρει η Ροδιακή, εστιάζονται στο γεγονός ότι πλημμύρισαν οι δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου – Καλλιθέας με αποτέλεσμα να έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα, τους οδηγούς των οποίων έσπευσε να απεγκλωβίσει η πυροσβεστική!

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Εντωμεταξύ επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

dromoifalirakiou2

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και, πρόσκαιρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα, ενώ θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Μουδιασμένοι και τρομαγμένοι είναι οι κάτοικοι της Ρόδου μετά τη θεομηνία της Παρασκευής, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ένας να αγνοείται μετά από τέσσερις ημέρες και να προκληθούν τεράστιες και πολλές φορές ανεπανόρθωτες ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες...

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή νέα επιδείνωση του καιρού, το νησί θύμισε έρημη πόλη και οι μόνοι που βρίσκονταν στους δρόμους ήταν οι πυροσβέστες και οι διασώστες που προσπαθούν εδώ και μέρες να... μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Κλειδαμπαρωμένοι μέσα στα σπίτια τους, οι κάτοικοι περίμεναν να περάσει η νέα καταιγίδα, ευχόμενοι να μην έχει για μία ακόμη φορά τραγικές συνέπειες.

Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στις τουρκικές ακτές

Ένα πτώμα αγνώστου εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την ταυτότητα του νεκρού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το αν πρόκειται για τον αγνοούμενο από τη Ρόδο ή μετανάστη που επιχείρησε να περάσει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα. Την έρευνα για την ταυτοποίηση έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές.

Η κατάσταση στη Ρόδο πλέον χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες αρχές ότι βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η Τροχαία έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη Ρόδου Λίνδου λίγο μετά τον κόμβο Ασγούρου, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα μικρής έκτασης παρουσιάστηκαν και στη Ρόδου Καλλιθέας.

keravnos1

Στην πόλη της Ρόδου οι δρόμοι είχαν γίνει λίμνες, ενώ λίγο μετά τις 7 το βράδυ η Τροχαία έκλεισε την έξοδο απο το ΜΗΔΕΙΑ προς Φανερωμένη για λόγους ασφαλείας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν επί ποδός για να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειάζεται.

Λίγο μετά τις 18:30, τα προβλήματα με τη βροχή εστιάστηκαν κυρίως σε Αφάντου και Φαληράκι όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Συνεχείς, μικρής διάρκειας είναι οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ψέριμος

Στο νησί της Ψερίμου πάντως η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια προβλήματα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στη Ροδιακή ο περιφερειακός Σύμβουλος Καλύμνου κ. Κώστας Σταυλάς, ( οποίος μετέβη από την Κάλυμνο επιτόπου με σκάφος) οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τον τρόμο στις 30 περίπου οικογένειες που διαμένουν στο νησί.

Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί να κηρυχθεί αύριο το νησί της Ψερίμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βροχή στη Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν και τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τον όγκο της βροχής.

Ανάλογα προβλήματα επίσης παρουσιάζονται σε Κάλυμνο και Κω.

16273

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Αυτή είναι η 27χρονη δασκάλα που έχασε τη ζωή της

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Η Ρόδος μετρά τις πληγές της μετά τη φονική θεομηνία

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για την τραγωδία της Ρόδου

Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοουμένων στη Ρόδο (pics+vid)

Και τρίτο θύμα θρηνεί η Ρόδος

Νεκρές δύο γυναίκες από τη θεομηνία (vid)

Τραγωδία στη Ρόδο: 40χρονη παρασύρθηκε από χείμαρρο και πνίγηκε

Ποτάμι «έπνιξε» χωριό στη Ρόδο (pics+vid)