ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Κατηγορούμενος επιχείρησε να αφαιρέσει έγγραφα

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Κατηγορούμενος επιχείρησε να αφαιρέσει έγγραφα

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η 13η μέρα της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση, έγγραφες αναφορές υπαλλήλων του δήμου, σύμφωνα με τις οποίες, ο εκ των κατηγορουμένων πρώην διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργος Γκαϊδατζής, επιχείρησε προ εβδομάδας να αποσπάσει φακέλους από το δημοτικό αρχείο.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας, Δημήτρη Νάιντου, ο οποίος ζήτησε να διωχθεί αυτεπαγγέλτως ο κατηγορούμενος για απόπειρα υπεξαγωγής δημοσίων εγγράφων.

Όπως αποκάλυψε η πολιτική αγωγή, οι δημοτικοί υπάλληλοι τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρω να κουβαλάει, κάτω από το μπουφάν του, τρεις φακέλους που αφορούσαν την παράδοση- παραλαβή της ταμειακής υπηρεσίας, για το έτος 2007.

Οι ίδιοι υπάλληλοι, όπως τόνισαν, βρέθηκαν στο αρχείο, αναζητώντας έγγραφα για λογαριασμός της πολιτικής αγωγής και για τις ανάγκες της εν εξελίξει δίκης.

Ο κατηγορούμενος, που βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής αργίας, φέρεται, κατά τις αναφορές, να παρακάλεσε -εκλιπαρώντας- τους πρώην συναδέλφους του να μην δώσουν συνέχεια στην υπόθεση, κάτι που βρήκε κατηγορηματικά αντίθετους τους τελευταίους.

Σύμφωνα δε, με όσα έγιναν γνωστά, ακολούθησε λογομαχία, ενώ το περιστατικό έλαβε τέλος, όταν οι υπάλληλοι κατάφεραν να αποσπάσουν τους εν λόγω φακέλους.

Ο κ. Γκαϊδατζής, κληθείς να σχολιάσει το συμβάν, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μετέβη στο δημοτικό αρχείο, αναζητώντας έγγραφα προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Είχα ενημερώσει την προϊσταμένη. Δεν μου είπε κάτι. Ήταν η πολλοστή φορά που κατέβηκα. Από τον Σεπτέμβριο έχω πάρει πολλά χαρτιά με παρόμοιο τρόπο» τόνισε, ενώ οι συνήγοροί του, έκαναν λόγο για επιλεκτική ροή εγγράφων από την πολιτική αγωγή.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διωχθεί ο κατηγορούμενος, επειδή όμως έχει παρέλθει το αυτόφωρο, πρότεινε να κινηθεί η διαδικασία μετά το πέρας της δίκης.

Στο μεταξύ, η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της πρώην προϊσταμένης του τμήματος εξόδων του δήμου Αγοραστής Μόσχογλου.