ΕΛΛΑΔΑ

Νέες συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Νέες συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, στο πλαίσιο των ερευνών για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Ένας νεαρός Πακιστανός συνελήφθη από αστυνομικούς που της Ασφάλειας Λιβαδειάς όταν σταμάτησαν για έλεγχο το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Κατά την έρευνα που έγινε στην περιοχή του Ορχομενού, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν 350 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Οινόης για να καταλογιστούν διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Δημόσιο, ενώ ο 29χρονος αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων λαθρεμπορίου, μαζί με 1.510 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων.

Άλλες δυο συλλήψεις έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Θηβών, μετά από αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια ενός 46χρονου στις Ερυθρές Αττικής όπου κατάσχεσαν μία νάιλον συσκευασία με αδασμολόγητο καπνό βάρους 645 γραμμαρίων και ενός 37χρονου στην Θήβα στην κατοχή του οποίου βρήκαν δύο συσκευασίες με καπνό βάρους 126 γραμμαρίων. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Σε ένα κατάστημα στην κοινότητα Κολχίδα του Κιλκίς, συνελήφθη η 46χρονη προσωρινά υπεύθυνη που διέθετε προς πώληση 58 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, ενώ αμέσως μετά έπεσε στα χέρια ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. και ο 56χρονος ιδιοκτήτης όταν, σε έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν άλλα 110 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Τα 168 πακέτα εστάλησαν στο Τελωνείο Κιλκίς για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών ενώ οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία.

Διαβάστε επίσης: Τα τελικά αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες
Δείτε εδώ

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές