ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απόφαση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

Σήμερα η απόφαση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Υστερα από σχεδόν έξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας, διάστημα στο οποίο έγιναν 53 συνεδριάσεις και εξετάστηκαν πάνω από 50 μάρτυρες, πέφτει η αυλαία της πολύκροτης δίκης, που διεξήχθη σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Φεβρουάριο του 2013, είχε επιβάλει την ποινή των ισόβιων δεσμών στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, όπως και στον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, τον μόνο που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση.

Εξάλλου, σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών, αντιστοίχως, είχαν καταδικαστεί οι δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, αλλά σε αντίθεση με τους τρεις πρώτους αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης.

Κατά την προ ημερών αγόρευσή του στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, αλλά για τους Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και Μιχάλη Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, πρότεινε να «σπάσουν» τα ισόβια.

Για τους υπόλοιπους εισηγήθηκε να κηρυχθούν ένοχοι, όπως στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Βαριά πρόστιμα για όσους δεν πρόλαβαν!

Ρoή Ειδήσεων