ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

Τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν στις 29-7-2014 στην περιοχή της Ελευσίνας τρεις άνδρες ηλικίας 24,33 και 67 ετών φερόμενα ως μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει από το 2011 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία στη συνέχεια είτε τα πωλούσαν με παραποιημένα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Για τη φαινομενική νομιμοποίηση των κλεμμένων αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά στοιχεία (αριθμό πλαισίου, πινακίδες κυκλοφορίας) κατεστραμμένων αυτοκινήτων που αγόραζαν σε χαμηλές τιμές. Η διαδικασία της παραποίησης των αυτοκινήτων, γινόταν σε συνεργείο – φανοποιείο ιδιοκτησίας του 67χρονου συλληφθέντα στην Ελευσίνα και σε προαύλιο χώρο της οικίας του 28χρονου στον Ασπρόπυργο.

Μέχρις στιγμής εξιχνιάσθηκαν οι κλοπές τεσσάρων αυτοκίνητων, τα οποία είχαν αφαιρέσει από την Πεύκη, το Πέραμα, τον Πειραιά και το Μαρούσι.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, στο συνεργείο – φανοποιείο του 67χρονου και σε οικόπεδο στην περιοχή της Μάνδρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δεκαπέντε 15 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Είκοσι πέντε κινητήρες οχημάτων με παραποιημένους – δυσδιάκριτους αριθμούς.
  • Πλήθος εργαλείων και αντικειμένων για την κοπή μετάλλων και την παραχάραξη των στοιχείων κυκλοφορίας των οχημάτων.
  • Πλήθος ανταλλακτικών.
  • Τα χρηματικά ποσά των 74.620 ευρώ, των 250 δολαρίων Αυστραλίας, των 140 δολαρίων Η.Π.Α., είκοσι πέντε) χρυσές λίρες Αγγλίας, τέσσερα χρυσά νομίσματα Η.Π.Α., τρία χρυσά νομίσματα Αγγλίας και δύο χρυσά νομίσματα Μεξικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

Σπείρα Αλβανών λεηλατούσε βότανα σε βουνά της Θεσπρωτίας