ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα διακοπής ρεύματος σε γυναίκα με μηχανική υποστήριξη

Απόπειρα διακοπής ρεύματος σε γυναίκα με μηχανική υποστήριξη

Η γυναίκα, είδε πριν από μερικές ημέρες, έξω από το σπίτι της στην Ελγυκάδα, ένα συνεργείο του Δήμου να την ενημερώνει ότι ήρθε για να της κόψει το ρεύμα.

Κάτι τέτοιο για την γυναίκα που πάσχει από διαβήτη και ζει με οξυγόνο εδώ και πολλά χρόνια θα ισοδυναμούσε με θάνατο. Η πάσχουσα ενημέρωσε τους ανθρώπους του συνεργείου της ΔΕΗ ότι ζει με μηχανική υποστήριξη, σημειώνοντας πως έχει κατ' επανάληψη καταθέσει στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, έτσι ώστε να μην της κόψουν το ρεύμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η ΔΕΗ μάλλον είχε χάσει τα δικαιολογητικά της γυναίκας, αναφέρει το patrasevents.gr. Το συνεργείο της ΔΕΗ τελικά δεν της έκοψε το ρεύμα ύστερα από τις απεγνωσμένες προσπάθειες της γυναίκας για να τους πείσει, ωστόσο της έδωσε δύο μέρες προθεσμία για να ξανά καταθέσει τα δικαιολογητικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, χωρίς η ίδια στην ουσία να έχει καμία ευθύνη.

Το πόσο που χρωστάει η οικογένεια της ανέρχεται στα 1.200 ευρώ, ενώ ο σύζυγος της αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια πρόβλημα καρδιοπάθειας. Η οικογένεια ζει με 600 ευρώ, έχει τέσσερα άνεργα παιδιά, τα τρία από τα οποία είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν δουλειά, παρά τις προσπάθειες που κάνουν.

Σχετικές ειδήσεις