ΕΛΛΑΔΑ

Απαισιόδοξο για την οικονομία το 75% των πολιτών

Απαισιόδοξο για την οικονομία το 75% των πολιτών
Φανερά απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι από...

Φανερά απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι από την οικονομική πολιτική δείχνουν οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ALCO για το τρίτο δίμηνο του 2011.

Το 81% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ ο δείκτης απαισιοδοξίας αγγίζει το 75%.

Στην ερώτηση για την πορεία των οικονομικών των νοικοκυριών τους, οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 21% δηλώνουν αισιόδοξοι, ενώ το 66% αυτών δηλώνουν απαισιόδοξοι.

Οι πλέον απαισιόδοξοι εμφανίζονται στις ηλικίες μεταξύ 18 και 24 ετών σε ποσοστό 91%. Οι κάτοικοι της Αθήνας εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι από τους κατοίκους της Περιφέρειας, ενώ σημαντικά πιο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, με ποσοστό 95%, από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (62%).

Στην ερώτηση κατά πόσο πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης και στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων, το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν αρνητικά, ενώ μόλις το 20% απάντησε θετικά.

«Το βαρόμετρο αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων διάκειται αρνητικά στην ασκούμενη οικονομική πολιτική» δήλωσε κατά την παρουσίαση της έρευνας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί καθώς, όπως είπε, «αποδεδειγμένα πλέον τα μέτρα που λαμβάνει δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».