ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Έριξαν γάλα και έκαψαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος (pics)

Ρέθυμνο: Έριξαν γάλα και έκαψαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος (pics)

Γεμάτοι οργή και χωρίς προθέσεις να υποκύψουν και να σταματήσουν τον αγώνα τους ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κτήριο της αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο, αδειάζοντας δοχεία με γάλα και φωνάζοντας συνθήματα κατά του σχεδιασμού της κυβέρνησης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια πορείας των αγροτών μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, αντιπροσωπεία τους σταμάτησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Τότε ορισμένοι εκ των αγροτών μπήκαν μέσα στα γραφεία, αποκαθήλωσαν την ελληνική σημαία από τον όροφο των γραφείων και άδειασαν δοχεία με γάλα. Στην προσπάθεια ορισμένων να βοηθήσουν για την εκτόνωση της κατάστασης, αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στην «εισβολή», δήλωσαν ότι τώρα πια τίποτε δε θα σταματήσει τον αγώνα τους, ο οποίος ξεκίνησε με στόχο να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και τη γη τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε, ήταν ότι κάποιοι εκτόξευσαν μπογιές και αυγά στους τοίχους, ενώ κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να βγάλουν από το εσωτερικό των γραφείων σύμβολά του κόμματος.

Η κίνηση στους δρόμους τους Ρεθύμνου αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα για αρκετές ώρες, δεδομένου ότι τα τρακτέρ και τα αγροτικά φορτηγά και οχήματα, είχαν αποκλείσει κύριες αρτηρίες.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η κατάσταση έβαινε προς ηρεμία και αποκατάσταση, οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στα επεισόδια, κατευθύνθηκαν εκ νέου στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στην πρώην νομαρχία. Εκεί η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, τους δέχθηκε στον προαύλιο χώρο όπου τους ζήτησε να δεχτούν τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στην αντιπεριφέρεια, ενώ τους παρέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα τους τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν δίκαιο αγώνα.

Παρά το ήρεμο κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση της κας Λιονή με τους αγρότες, οι ίδιοι έριξαν δοχεία με γάλα στο προαύλιο και στον δρόμο, ζητώντας από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους και να αποδεχτούν όπως είπαν, την αγωνία τους για το μέλλον του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα στο νησί.

Αυτή την ώρα οι αγρότες βρίσκονται στον κεντρικό κόμβο του Ατσιπόπουλου επί της Εθνικής οδού και συνεδριάζουν για το εάν θα αποκλείσουν εκ νέου την κυκλοφορία, ενώ αργότερα θα αποφασίσουν για τη μορφή που θα λάβει η πανρεθυμνιακή κινητοποίηση.