ΕΛΛΑΔΑ

Δεκτό έγινε το αίτημα για επανένωση του μικρού Ράμι με την οικογένειά του στη Γερμανία

Δεκτό έγινε το αίτημα για επανένωση του μικρού Ράμι με την οικογένειά του στη Γερμανία

Το αίτημα που είχε κάνει η οικογένεια του 11χρονου Ράμι από τη Συρία, προκειμένου να επανενωθεί στη Γερμανία έγινε δεκτό από τις τοπικές αρχές.

 

Πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι οι γερμανικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα της οικογένειας, προκειμένου να βρεθούν η μητέρα του Ράμι με τα τρια ανήλικα παιδιά της και τον ανιψιό της στη Γερμανία, όπου νοσηλεύεται ο 11χρονος, ο οποίος πάσχει από καρκίνο.

Ο Ράμι, χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών, η μητέρα του και τα αδέλφια του που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εν δυνάμει δότες και επείγει η άμεση μεταφορά τους στη Γερμανία.

Ο μικρός Ράμι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Στη Γερμανία βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του.

Το αίτημα ανάληψης ευθύνης προς τις γερμανικές Αρχές, προκειμένου να αποδεχτούν την επανένωση της οικογένειας του μικρού Ράμι, κατέθεσε χτες η Υπηρεσία Ασύλου, λίγες ώρες μετά την υποβολή αιτήματος ασύλου από την οικογένεια στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα του 11χρονου, Μανάλ Μπαμπουλί, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της και τον ανιψιό της πέρασαν στις 22 Φεβρουαρίου με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα και έφτασαν αρχικά στην Ειδομένη. Λίγες ημέρες αργότερα απευθύνθηκαν στην ΜΚΟ «Άρσις» και τους μετέφερε για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη, μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης.

Η μεταφορά της οικογένειας στη Γερμανία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.