ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2016: Η συγκλονιστική ιστορία μητέρας που πέρασε στις εξετάσεις με τα δίδυμα παιδιά της

Πανελλήνιες 2016: Η συγκλονιστική ιστορία μητέρας που πέρασε στις εξετάσεις με τα δίδυμα παιδιά της

Η ζωή είναι μια πρόκληση και η Δέσποινα Παναγιώτου το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο

Η Τρικαλινή 33 χρόνια από την αποφοίτησή της στο Λύκειο, αποφάσισε να δοκιμάσει τις αντοχές και τις γνώσεις τις και να διαγωνιστεί στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016. Μόνο που στα θρανία δεν ήταν μόνη αλλά μαζί με τα δίδυμα παιδιά της!

Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε για τα καλά και τη βαθμολογία της θα τη ζήλευαν ακόμα και οι κατά πολύ μικρότεροι της υποψήφιοι. Η 50χρονη Δέσποινα Παναγιώτου, συγκέντρωσε 15.000 μόρια και πλέον μπορεί να εισαχθεί σε υψηλές Πανεπιστημιακές Σχολές.

«Κυνήγησα το όνειρο της ζωής μου, αποφασίζοντας να διαγωνισθώ στις Πανελλαδικές και να πετύχω», δηλώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας με έμφαση στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ πως «ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στη γνώση και μια μοναδική εμπειρία να κάθεσαι ξανά στα θρανία για μία τέτοια δοκιμασία, μετά από τόσο χρόνια».

Η χαρά για τη 50χρονη μητέρα ήταν τριπλή, αφού εκτός από την ίδια, είδε τα δίδυμα παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, να συγκεντρώνουν κι αυτά -στις φετινές Πανελλαδικές- υψηλές βαθμολογίες και να δικαιώνονται και τα δικά τους όνειρα με την σχεδόν βέβαιη εισαγωγή τους στις Σχολές Μουσικολογίας, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα πρέπει να ξέρετε για τις Πανελλήνιες 2016

Η μητέρα, όμως, είχε έναν ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αυτόν της επαγγελματικής της ενασχόλησης, αφού επί 13 χρόνια, διατηρεί ένα παραδοσιακό παντοπωλείο σε κεντρικό σημείο της πόλης. «Παρά τις υποχρεώσεις μου στο κατάστημα, εκμεταλλεύτηκα όλο τον υπόλοιπο χρόνο μου στο διάβασμα, επί 8 μήνες και για σχεδόν 8 ώρες καθημερινά», λέει συμπληρώνοντας πως «ήταν επίπονο, αλλά άξιζε τον κόπο, έχοντας και τη στήριξη των παιδιών μου».

Ακολουθώντας την θεωρητική κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών, στρέφεται πλέον -αναμένοντας και την ανακοίνωση των βάσεων- στην επιλογή Σχολών, μέσα από το Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσει, στις Σχολές της Παντείου, Γερμανικής Φιλολογίας, Κοινωνικών Επιστημών και άλλες. Κι επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο, αξίζει να αναφερθεί ότι Δέσποινα διαγωνίστηκε στο εξεταστικό κέντρο της σχολικής μονάδας που πέρασε τα μαθητικά της χρόνια, το 2ο Λύκειο Τρικάλων.

TAGS