ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις και η εξισωτική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις και η εξισωτική

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Κόκκαλης γνωστοποίησε την Τρίτη (6/12) ότι σύμφωνα με έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ, πριν τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του 100% της Εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016, ύψους 243,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα όπως ήδη έχει γίνει γνωστό η εξόφληση για τις επιδοτήσεις της βασικής και η πληρωμή της πράσινης ενίσχυσης πιθανότατα θα γίνει κοντά στις 20 Δεκεµβρίου.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος Κόκκαλης δέχθηκε την Τρίτη, τους εκπροσώπους των φορέων στον τομέα του γάλακτος και υπηρεσιακών παραγόντων στο γραφείο του και συζήτησαν σχετικά με τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, ο Νικόλαος Μπίζιος Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, (Σ.Ε.Β.ΓΑ.Π.), ο Ιωάννης Γκρίνιας Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γιάννης Κόκουρας.

Ο Υφυπουργός κ. Βασίλειος Κόκκαλης, επισήμανε πως στηρίζει το αίτημα των κτηνοτρόφων και του Συνδέσμου Βιομηχανιών να προχωρήσουν στην δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης και τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καταβάλει κάθε προσπάθεια για την προστασία της φέτας και ειδικότερα της κτηνοτροφίας.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει την ονομασία της φέτας, με δύο καίριες παρεμβάσεις το καλοκαίρι του 2015 και τον φετινό Μάιο, οπότε και πετύχαμε τη δέσμευση της Ε.Ε. να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς για την προστασία του εθνικού μας προϊόντος.

Σχετικές ειδήσεις