ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ: Έτσι παγιδεύουν τα θύματά τους οι απαγωγείς – Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας

Σοκ: Έτσι παγιδεύουν τα θύματά τους οι απαγωγείς – Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας

Εγκληματική ομάδα Πακιστανών που διέπραττε απαγωγές ομοεθνών τους εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στον Κολωνό, τέσσερα άτομα, ηλικίας 21 ετών και 24 ετών. Επίσης, αναζητούνται τέσσερις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής και της απόπειρας εκβίασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα απαγωγών. Αφού εντόπιζαν τα θύματά τους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, τα πλησίαζαν με το πρόσχημα της παράνομης προώθησής τους σε χώρες της Ευρώπης. Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνού, όπου τους δέσμευαν, τους κακοποιούσαν και τους βιντεοσκοπούσαν με σκοπό να αποστείλουν το βίντεο σε συγγενείς τους. Αμέσως μετά, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τις οικογένειες των θυμάτων, τους οποίους απειλούσαν για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των απαχθέντων και τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν χρήματα για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

Από την έως έρευνα εξιχνιάστηκε περίπτωση αρπαγής, που διαπράχθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017, οπότε απήχθησαν ταυτόχρονα δύο Πακιστανοί, τους οποίους κακοποίησαν σωματικά και ψυχολογικά προκειμένου να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.