ΕΛΛΑΔΑ

Σε τεντωμένο σχοινί ο Έβρος: Πυροβολισμοί στις Καστανιές - Τι έγινε με τη μεταφορά στο δικαστήριο;

Σε τεντωμένο σχοινί ο Έβρος: Πυροβολισμοί στις Καστανιές - Τι έγινε με τη μεταφορά στο δικαστήριο;

Σε μια κλωστή κρέμεται η ισορροπία στον Έβρο - Νέο επεισόδιο σήμερα 20/03/2018 το πρωί στις Καστανιές – Θρίλερ με το δικαστήριο των δυο Ελλήνων στρατιωτικών - Μεταφέρθηκαν ή όχι στο δικαστήριο της Αδριανούπολης; - Διαβάστε μόνο στο Newsbomb.gr τι συνέβη

ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Σύγχυση επικράτησε πριν από λίγες ώρες με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για 20η ημέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήθελε τους στρατιωτικούς να μεταβαίνουν αιφνιδίως στο δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρος ο λόγος, καθώς η προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεσής τους είναι για τις 30 Μαρτίου.

Στη συνέχεια, η είδηση διαψεύσθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει την μεταφορά τους.

Διαβάστε εδω:

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει καμία μεταγωγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Αμέσως μετά διαψεύστηκε και από τις Τουρκικές αρχές.

Συγκεκριμένα σε νέο τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρεται ότι: «Οι τουρκικές αρχές διαψεύδουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης επρόκειτο να κληθούν σήμερα το μεσημέρι από τον εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση. Όπως είναι γνωστό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι αναμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος».

Που είναι η αλήθεια;

Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Προφανώς υπήρξε εξέλιξη στην υπόθεσή τους, ωστόσο δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Άνδρας των δικαστικών αρχών, φέρεται να πήγε στις φυλακές που κρατούνται, συνομίλησε μαζί τους και τους ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για κωδικούς pin των κινητών τους τηλεφώνων. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν τα έδωσαν, καθώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Πανικός το πρωί με Τούρκο που πέρασε μεθυσμένος από το τελωνείο των Καστανιών

Σε συναγερμό τέθηκαν ελληνικές Αρχές, ξημερώματα Τρίτης, όταν ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως ο πολίτης δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες.

Ο πολίτης δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών, αφού προηγουμένως πιθανότατα αισθάνθηκε ότι είναι ασφαλής, καθώς κοντοστάθηκε αρκετά λεπτά πριν παραδοθεί.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί. Ο Τούρκος πολίτης, αφού συνελήφθη από τους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος δεν τελεί υπό καθεστώς σύλληψης αλλά είναι κρατούμενος μέχρι να δώσει εξηγήσεις για όλο το περιστατικό στα αρμόδια ανακριτικά όργανα.

Σχετικές ειδήσεις